BG online

Estetika

Učite i pomerite lične granice, postanite PILATES INSTRUKTOR

EDUKACIJA INSTRUKTORA PO BALANCED BODY PROGRAMU

Bilo da ste fitnes instruktor koji želi da proširi svoje znanje i svom repertoaru doda i pilates tehniku ili neku novu spravu, bilo da ste pasionirani pilates vežbač koji želi da nauči više o pilates principima ili želite da promenite svoje zanimanje i postanete drugima inspiracija i motivator dobrodošli ste u Balanced Body porodicu. Od septembra počinje novi krug edukacija za pilates instruktore u Feel Pilates studiju u Beogradu (Kneginje Zorke 35).
Pilates tehnika kao način vežbanja postoji već jedan vek, a osmislio ju je Josef Pilates još tokom prvog svetskog rata. Njegova ideja je bila toliko ispred svog vremena da je planetarnu popularnost pilates stekao tek početkom 21. veka.
I pored nebrojeno mnogo načina na koje možete vežbati, pilates zadržava svoju popularnost, a krug poklonika i vežbača se neprestano širi.

Balanced Body- najbolji na svetu

Najveći proizvođač pilates sprava i edukacijska kuća za pilates trenutno u svetu jeste Balanced Body iz Sakramenta. Već četrdeset godina oni proizvode najbolje pilates sprave i organizuju najbolje pilates konvencije širom sveta.
A sve je počelo, čini se, sasvim slučajno, kad je Ken Endelmen, privatni preduzetnik i stolar po zanimanju, sada CEO Balanced Body kompanije, dobio jednog dana, neuobičajenu porudzbinu. Pred njim je bio zadatak da napravi spravu za vežbanje koju do tad nikad nije video, pilates reformer. Po završetku preuzetog posla bio je fasciniran celom pilates pričom i od tada je proizvodnja pilates opreme njegov privatni biznis koji je dostigao svetske razmere.

Omiljeni mentor

Uporedo sa proizvodnjom pilates sprava, razvijao je i edukacijski sistem razumevajući pilates kao tehniku koja se neprestano uči i vežba. Na čelo sektora za edukacije stavlja Noru St John koja se bavi pilatesom još od 1981. godine i koja je imala priliku da uči od prve generacije pilates instruktora Eve Gentry, Alana Herdman, Romane Krizanowske, Kathie Grant. Nora, koja je završila biologiju, ples i tradicionalnu kinesku medicinu, svestrana, ineligentna i beskrajno zanimljiva osoba, sertifikovana je i kao pilates instruktor i Franclyn Method instruktor. Već godinama ona uspešno obavlja posao koordinatora Balanced Body edukacija i omiljeni je mentor pilates  instruktorima širom sveta.

Klasični pilates & savremena škola

Balanced Body program je kombinacija klasičnog pilatesa i savremenijih škola koje su svoj rad bazirale na najnovijim istraživanjima. Balanced Body edukacijski sistem se sastoji od nekoliko nivoa. Prvi nivo je MAT 1 dvodnevna radionica koja, kao logičan početak, osim seta klasičnih pilates vežbi nudi i osnovna znanja o anatomiji i kineziologiji.
MAT2 radionica-na njoj se proširuje  repertoar vežbi, a polaznici dobijaju više prostora da sami organizuju i vode pilates čas.
Mat 1 i Mat 2 seminari uz praksu koja je sastavni deo obuke, dovoljni su da se instruktori osposobe za rad na parteru.
Pilates sprave su nastajale uporedo sa pilates tehnikom i ne može se do kraja shvatiti ovaj način vežbanja ukoliko se ne upozna rad na Aparatusima, kako ih  je sam Jozef Pilates nazvao.
Balanced Body program nudi i edukaciju za Reformer- najpoznatiju pilates spravu,  koja se satoji od 3 dvodnevna kursa (Reformer1, 2, 3) kao i kurseva koji će vas osposobiti za rad na originalnim Balanced Body spravama kao sto su Bodhi Suspension sistem i MOTR.
Edukacija pilates instruktora  po Balanced Body programu dostupna je od sada i u našoj zemlji. Prva generacija Balanced Body instruktora već je završila obuku u Feel Pilates studiju. Koristeći Balanced body materijal za podučavanje, Balanced Body Master Pilates instruktor Katarina Kuljača, provela je svoje polaznike kroz osnove pilates tehnike, pilates principe i Balanced Body principe koji su odlična osnova za dalje usavršavanje ove tehnike. Za ove edukacije nije vam potrebno nikavo prethodno znanje niti iskustvo, već želja za pokretom, učenjem i pomeranjem granica.

Informacije: katarina@feelpilates.net
011 4 120 272
060 500 90 59

Arhiva tekstova Katarine Kuljače:
Oslobodite se toksina i napetosti
Čudesni efekti planetarno popularne tehnike vežbanja
Telo radi šta mu um kaže
Pilates- jača telo i opušta um

© by BGonline. All rights reserved
Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sajt u boji
To Top
PROČITAJTE I OVO:
POSTOJE ODLASCI NAKON KOJIH VIŠE NISI ISTI... Preko milion pređenih…