BG online

Vesti

Porodični automobil iz Opelove porodice

Nova Astra Sports Tourer označava desetu generaciju Opelovog kompaktnog karavana, bazirana na kompletno novoj lakoj arhitekturi koja štedi čak do 190 kilograma na masi u odnosu na odlazeći model. Astra Sports Tourer će biti hitrija, živahnija i zabavnija za vožnju. U isto vreme, potrošnja goriva je smanjena, što ovaj model čini izvanrednim izborom za poslovne flote i vozače koji su često u automobilu a u potrazi su za praktičnim i reprezentativnim karavanima.
Baš kao i „sestra“ sa petoro vrata, Astra Sports Tourer će biti dostupna sa Opel OnStar i novim IntelliLink info-zabavnim sistemima, obezbeđujući izuzetno modernu i sveobuhvatnu ponudu kada je reč o konektivnosti. Isto se odnosi na brojne bezbednosne i sisteme asistencije uz elemente opreme prethodno prisutne isključivo u automobilima iz viših segmenata.opelAstraST

Vitka i elegantna

Nova Astra Sports Tourer će privlačiti poglede svojim elegantnim, vitkim i atletskim stajlingom. Aerodinamika i enterijer savršeno demonstriraju do koje mere su inteligentno zamišljeni dizajn i kompletan paket.
Nova Astra Sports Tourer nudi više sveukupnog komfora. To je čini savršenim automobilom za svakodnevnu upotrebu i kao višenamenski porodični automobil.
Astra Sports Tourer impresionira svojom atletskom pojavom. Preuzela je Opelovu dizajnersku filozofiju „gde se vajarstvo susreće sa nemačkom preciznošću“ i podigla je na viši nivo pa je tako: efikasna, laka i dinamična.
Više prostora, manje mase, uz dodatak inteligentnih detalja opreme koji postavljaju trendove, poput zadnjih vrata koje se uz elektro asistenciju otvaraju i zatvaraju malim pokretom stopala- tako izgledaju karavani današnjice.

Atletski dizajn sa obiljem prostora

Astra Sports Tourer poseduje stav koji odiše stabilnošću, robusnošću i bezbednošću – konture mišićavih zadnjih lukova točkova i odvojeni klasteri zadnjih svetala još više pojačavaju tu impresiju.
Nova generacija Sports Tourera poseduje gotovo identične dimenzije kao odlazeći model, sa dužinom od 4.702 milimetra, širinom od 1.871 milimetar (sa sklopljenim spoljnjim retrovizorima) i visinom od 1.510 milimetara – međutim, ona nudi mnogo više prostora za putnike i prtljag. Vozač može da uživa u 26 milimetara više u pojasu glava, dok putnici na zadnjoj klupi imaju 28 milimetara više prostora za noge.

Inteligentni sistem

Ppo prvi put, zadnja vrata se mogu otvoriti bez dodirivanja ili daljinske kontrole. U kombinaciji sa „Keyless Open“ sistemom, jednostavan pokret stopalom ispod zadnjeg odbojnika je dovoljan da se vrata otvore. Dodatni pokret ispod odbojnika će zatvoriti zadnja vrata. Ovaj inteligentni sistem može da detektuje bilo kakvu prepreku i zaustavi mehanizam u slučaju potrebe. Pored toga, zadnja vrata i dalje mogu da se otvore putem prekidača sa vozačeve strane automobila, dugmadima u prtljažniku ili putem daljinskog upravljanja na ključu. Da bi se povećao prtljažni prostor, nova Astra Sports Tourer dolazi sa opcionom zadnjom klupom koja može da se preklapa u odnosu 40/20/40, što donosi mogućnost fleksibilnijeg konfigurisanja.

Potrošnjia od 4,1 l na 100 km

Kompaktan dizajn unutrašnjosti i spoljašnjosti i laka karoserija, pomogli su da ovaj karavan „skine“ do 190 kiograma. Osnovna verzija Astre Sports Tourer ima masu od 1.188 kilograma (bez vozača) i na taj način je lakša nego ranije što ima pozitivan uticaj na agilnost, komfor, potrošnju i troškove.
Astra Sports Tourer sa 1,6-litarskim BiTurbom ispod haube ubrzava od 80 do 120 km/h za samo 8,1 sekundu. Međutim, ovaj agregat nije samo snažan, on je i štedljiv, a u kombinaciji sa šestostepenom manuelnom transmisijom, Start/Stop funkcijom i pneumaticima niskog koeficijenta otpora pri kotrljanju, troši samo 4,1 litar evro dizela na 100 kilometara (109 grama CO2 po kilometru).
Pet različitih benzinskih motora je dostupno za Astru Sports Tourer, uključujući i potpuno aluminijumski 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo i 1,4-litarski, četvorocilindarski turbo.

Bezbednost, komfor i konektivnost

Astra Sports Tourer takođe postavlja nove standarde u oblasti bezbednosti, info-zabavnih sistema i komfora. Inteligentna IntelliLux LED® matrična svetla u novoj Astri čine još jednu apsolutnu novinu u C segmentu. Ona omogućavaju permanentnu vožnju van naseljenih mesta sa dugim snopovima koji se automatski prilagođavaju ne zaslepljujući ostale učesnike u saobraćaju, na taj način što se deaktiviraju individualni LED moduli kada se detektuje dolazeći saobraćaj ili vozilo ispred. Zona oko izvora svetlosti se jednostavno „iskroji“, tako da ostatak puta ostaje jasno osvetljen. Ovaj revolucionarni sistem na taj način poboljšava aktivnu bezbednost za sve učesnike u saobraćaju, u isto vreme obezbeđujući dodatni komfor za vozača Astre Sports Tourer prilikom noćne vožnje. Brojni inovativni sistemi asistencije koji se oslanjanju na najnoviju generaciju Opel Eye prednje kamere, nude vozaču dodatnu podršku – počevši od sveobuhvatnijeg i preciznijeg sistema prepoznavanja saobraćajnih znakova (Traffic Sign Assist), preko sistema održavanja vozne trake (Lane Keep assist), koje čak nudi aktivne korekcije na upravljaču u slučaju nužde, pa sve do sistema upozorenja od frontalnog sudara (Forward Collision Alert) sa kočenjem u slučaju neminovnog sudara (Collision Imminent Braking).
Nova generacija info-zabavnog sistema je kompatibilna sa Apple CarPlay i Android Auto funkcijama. Sa druge strane, vozači koji često voze i prelaze velike distance, moći će da uživaju u dodatnom komforu, koji pružaju nova premijum ergonomska sedišta sa AGR sertifikatom i funkcijama podešavanja bočne potpore, masaže, memorije i ventilacije. Putnici na zadnjoj klupi takođe mogu da očekuju dodatni komfor sa grejanjem sedišta, dostupnim za dva bočna zadnja sedišta.
Glavni klijenti su vozači flotnih, kompanijskih automobila, uz porodice koje žele da sjedine solucije vezane za praktičnost prtljažnog prostora sa izuzetnim putnim komforom.

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
KAKO OPROSTITI I PRIHVATITI PROŠLOST? "Da ste oprostili drugima znaćete…
error: