fbpx

BG online

Estetika

Pored duhovitog frajera ne treba mi botoks

Priče iz ordinacije plastičnog hirurga

Jedno je imati viziju, a drugo uspeti u svojim željama. Lekari i braća Milan i Miodrag Colić su na ovim prostorima bili pioniri u estetskoj hirurgiji i kao mladi lekari su se usudili da pre tri decenije naprave korak za koji su im mnogi govorili da je “hrabar i lud”. Usavršavali su se širom sveta i uvek vraćali u svoj Beograd gde su u svojoj ordinaciji, a kasnije klinici, brojnim klijentima doneli osmeh na lice. „Moje novo ja“ ispisali su braća i lekari dr Miodrag Colić i dr Milan Colić, a na promociji ove knjige su govorili dr Milan Colić, glumica Vesna Trivalić, književnica i slikarka Mirjana Bobić Mojsilović, dr Zoran Milivojević, psihoterapeut i pisac i Dejan Papić, direktor Lagune.
Knjigu „Moje novo ja“ čine priče iz ordinacije plastičnog hirurga, brojne korisne informacije iz bogate prakse ovih izuzetnih stručnjaka, ali i duhovite anegdote koje su njihove radne dane činile zabavnim i nezaboravnim.
Glumicu Vesnu Trivalić sa porodicom Colić vezuje višedecenijsko prijateljstvo, koje je preraslo u kumstvo. Ona je na promociji knjige pročitala nekoliko odlomaka i sa velikom radošću dala svoju podršku ovom projektu.
-Skoro dvadeset godina sam svedok njihovog profesionalnog puta, koji ne bi bio ovakav da nisu vredni, da nisu sačuvali mladalačku radoznalost, da ih ne vode znanje, hrabrost, istrajnost, humanost, požrtvovanost, toplina i radost koju daju svima oko sebe. Ova knjiga je najbezbolniji način da sa hartije bez crvene boje uđete u svet estetske hirurgije i naučite nešto novo, taman koliko vam treba, a da pritom između ozbiljnih tema predahnete uz duhovite priče- rekla je Vesna Trivalić čiji je dolazak izazvao veliku pažnju budući da se izuzetno retko pojavljuje na ovakvim skupovima.
U svom stilu, uvek iskrena i šarmantna Mirjana Bobić Mojsilović je duhovito primetila da ženi koja pored sebe ima zabavnog muškarca ne treba nijedan tretman za podmlađivanje.
-Pisanje knjige je najlekovitija stvar u ovim vremenima. Ova knjiga može biti informativna za nekog ko želi da sazna više o ovoj temi, a pored toga je duhovita i vrlo pismena. To je i neka vrsta profesionalne autobiografije, koja je urađena s merom i šarmom, nepretenciozna i bez hvalisanja. To mogu da tako urade samo pravi ljudi- istakla je Mirjana Bobić Mojsilović i otkrila svoje mišljenje i lično iskustvo o brisanju bora.-Ubrizgali su mi botoks par puta i videla sam da to nije za mene. Dajte mi duhovitog frajera i nikad mi neće biti potreban plastični hirurg.
Psihoterapeuta Zorana Milivojevića za braću Colić vezuju brojne uspomene iz školskih dana. Dok je sa Miodragom išao u isti razred, sa Milanom je trenirao karate. On je rekao da je estetska hirurgija oblast medicine u kojem je psihološki momenat možda i najviše važan.
-Živimo u vremenu diktature lepote. Iz medija poručuju da ako niste lepi ne možete da nađete pravu ljubav, pa se lepota čak povezuje i sa ljubavlju i sa srećom, dok su generacije mladih opterećene lepotom što postaje problem jer gube socijalne veštine. Neki ljudi očekuju čuda od estetske hirurgije, a ima i onih koji su zavisni od svega toga pa više ne liče ni na šta. Ova knjiga je primer etičke i primerene prakse- istakao je Milivojević.
Dr Milan Colić je sa velikim uzbuđenjem i ponosom pratio ono o čemu govore gosti promocije knjige “Moje novo ja” i otkrio kako je izgledao put od estetskog studija do Klinike za estetsku hirurgiju Colić.
-Zamislite koliko je pre 30 godina bilo teško da ubedite nekog da se operiše. U početku smo imali jednog pacijenta mesečno, pa je prošlo mnogo vremena kad smo ih imali jednog do dvoje nedeljno, pa mnogo godina kasnije jedan pacijent dnevno, a danas posle 30 godina imamo listu čekanja. U svom tom čekanju, bilo je vremena i za razmišljanja, za prisećanje i tako su nastale ove priče. Prvi kozmetički studio smo otvorili u garsonjeri koja se nalazila u jednom soliteru. Čak smo brat i ja završili tad školu za kozmetičkog tehničara. Sudarali smo se sa komšijama u hodniku kad smo unosili aparat za liposukciju, dok su oni nosili kacu za kupus i sa čuđenjem nas gledali- prisetio se dr Milan Colić i dodao da je telo najsloženiji kompjuter na svetu.

B. Gajić
Foto: Srđan Radaković

Knjigu “Moje novo ja” po ceni od 699 din+troškovi dostave možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice: 

 

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Izbegnite stres pred predstojeće letovanje sa kojim se susreće većina…
error: