fbpx

BG online

Vesti

Podrška ocu troje mališana, novinaru TV N1

Hitno potrebno lečenje od leukemije

Uredniku i novinaru Televizije N1, ocu troje dece Peđi Obradoviću (43) je u septembru ove godine dijagnostifikovana akutna limfoblastna leukemija načkon čega je hitno primljen na Institut za hematologiju Kliničkog centra Srbije, gde je utvrđeno da se radi o visokorizičnom obliku leukemije. Prepisane su mu citostatičke terapije nakon kojih je trebalo da usledi transplantacija koštane srži. Međutim, oblik leukemije koji Peđa pokazao se otpornim na terapiju dostupnu u Srbiji. On u Institutu za hematologiju može da primi još jednu citostatičku terapiju, sa potpuno neizvesnim ishodom.

Nova vrsta terapije

Prvo u Sjedinjenim Američkim Državama, a ubrzo i u Evropskoj uniji, registrovana je nova terapija koja se primenjuje upravo na otpornim oblicima akutne limfoblastne leukemije od koje Peđa boluje. Studije i klinička praksa pokazali su da ta terapija daje pozitivne rezultate u visokom procentu. Primenom nove terapije, postoji velika šansa za uspeh koji bi vodio transplantaciji koštane srži i konačnom izlečenju.

Lečenje u Nemačkoj

Lekari bolnice Helios u Berlinu spremni su da Peđu prime na terapiju i potom transplantaciju koštane srži, ali su mu za to neophodna novčana sredstva u što kraćem vremenskom periodu.
Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za lečenje Peđe Obradovića.
I vi možete pomoći Peđi smanjem sms poruke 570 na 3030.

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Važno je očistiti um od negativnih emocija i ubeđenja Da…
error: