BG online

Lični razvoj

Pobedite mentalnu konfuziju, stres i nervozu

Smireni um ima odgovore na sva pitanja

Ako vas muče problemi stvoreni mislima, umesto da pokušate da ih zaustavite tražeći neke nove ideje (što je nemoguće) pokušajte da u tišini ispitate kako vam misli izazivaju poteškoće.

Tihi um

Ponekad je imati tihi um veoma važno, ali “tihi “ ne znači zatvoren. Tihi um je oprezan i budan, um koji traži prirodnu stvarnost. U miru ćete naći sve odgovore.
Ne radite ništa onda kad ne znate šta da radite. To je rešenje. Vi niste vrtlog misli koje vam proleću kroz glavu. Vi ste samo posmatrač koji je usred problema. Vi ste savest koja čeka da se čuje. Da biste živeli u radosti i lucidnosti, veoma je važna tišina  (unutrašnja i spoljašnja).

Strpljenje umiruje

Jedna budistička priča kaže da je Buda poslao učenika da uzima vodu iz zamućenog jezera, iznova i iznova. Iako je ovaj očigledno bio iritiran zahtevom budući da voda nije bila za piće, on je to poslušno radio. Ali, kad je poslednji put stigao do jezera, otkrio je da je voda kristalno čista. Buda mu je objasnio da se blato sređuje samo po sebi, da je dovoljno jednostavno sačekati.
Baš tako je i u našim mislima. Da bismo pronašli mir i ravnotežu, kad je um uznemiren ili neodlučan potrebno je strpljenje.
Smireni um je najbolji način za pronalaženje odgovora koji su nam potrebni. To stanje otklanja iritaciju i mentalne konfuzije koje nas drže pod opsadom čineći nas nervoznim i pod stresom.

Slađana Pavlović
Foto: Dario Konstantinović

Radionica “Pobedite anskioznost”

Slađana Pavlović će 12.12. u Beogradu održati radionicu “Pobedite anksioznost ” na kojoj će sa polaznicima podeliti brojne tehnike koje su i njoj pomogle da ostavi iza sebe osećaj straha, uznemirenosti, strepnje koji su neretko bili praćeni napadima panike.
-Često sami sebe nesvesno stavljamo u stanje anksioznosti, a na radionici 12. decembra ću objasniti polaznicima kako mogu da izađu na kraj sa sobom u stresnim situacijama. I sama sam nekad prolazila kroz sve to, tražila pomoć gde god je postojala neka nada, proučavala brojna istraživanja, primenjivala razne tehnike, a one koje su mi donele rezultat ću preneti drugima. Između ostalog na radionici ću naučiti druge kako da neutrališu strah koji je u njima, oslobode se nemira, panike, crnih misli… – kaže Slađana Pavlović. – Možda se nakon ove radionice neki više neće plašiti letenja ili vožnje gradskim prevozom ili će možda voziti automobil bez knedle u grlu. Mnogi su se uz ove tehnike oslobodili straha pred polaganje ispita ili nečeg što im je stvaralo zebnju. Uvek kažem ljudima da dozvole sebi da veruju da je sve moguće i da skoro ništa nije u realnosti onako kako ponekad misle da jeste.

Više informacija o radionici 12. decembra tel. 066060820 ili putem mejla: psiholoskapodrska011@gmail.com

Radionicu “Pobedite anksioznost” možete pratiti i uživo online, a vašu online ulaznicu poručite mejlom psiholoskapodrska011@gmail.com

Slađana Pavlović je NLP coach, trener i hipno coach koja ima nesvakidašnju životnu priču koju možete pročitati na ovom linku: www.bgonline.rs/sladjana-pavlovic-intervju

Tekstovi Slađane Pavlović:
Od napada panike do fobije
Oslobodite se nemira, panike i crnih misli na radionici “Pobedite anksioznost”
Energetski lopovi i emocionalni vampiri
Emocionalni cunami i napad panike
U vezi sa manipulatorom i narcisoidnom osobom
Kako komunicirati sa svojim strahovima?
Više o Slađani Pavlović:  www.sladja-pavlovic.com

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Idealan put do savršene forme Vežbajući na pilates spravama u…
error: