BG online

News

Plavi Orkestar na Belgrade Beer Festu

BRANKO ĐURIĆ ĐURO, MAGNIFICO I GOSTI IZNENAĐENJA

Jedna od najpopularnijih ex YU grupa priprema veliki spektakl poslednje večeri 15. Belgrade Beer Festa. Plavi orkestar nastupiće na Ušću u nedelju 20. avgusta, u okviru aktuelne turneje “Everblue Tour 2017 – Noć Plavog Orkestra”. Aktuelnu turneju bend je započeo polovinom juna, a prvi veliki koncert održaće na Belgrade Beer Festu, gde su na prethodna dva nastupa oborili rekorde po broju posetilaca na Ušću.
Svi koncerti sa aktuelne turneje snimaju se audio i video, pa će materijal biti korišćen za prvi live album benda. Zbog toga će njihov nastup ove godine trajati oko dva i po sata, a na glavnoj festivalskoj bini, pridružiće im se i brojni prijatelji, među kojima su poznati sarajevski umetnik Branko Đurić-Đuro, popularni slovenački muzičar Roberto Magnifico, kao i gosti iznenađenja.
Saradnja Branka Đurića Đure i Plavog Orkestra počela je osamdesetih godina kroz kultni sarajevski pokret “New Primitives”. Poznati glumac, komičar i režiser za Plavi Orkestar je, u više navrata, režirao muzičke spotove, dok je frontmen grupe Saša Lošić napisao muziku za Đurin filmski hit “Kajmak i marmelada”.
Robert Pešut poznat pod umetničkim imenom Roberto Magnifico, jedan je od najboljih slovenskih muzičara. Na našim prostorima poznat je po brojnim velikim hitovima kao što su “Hir aj kam, hir aj go”, “Samo malo”, te kao autor muzike za film “Montevideo, Bog te video”. Upravo je izdao svoj novi album pod nazivom “Charlatan de Balkan”. Magnifico je jedan od bliskih prijatelja Saše Lošića, sa kojim je imao zajedničke nastupe kroz razne projekte.
Plavi Orkestar osnovan je u Sarajevu 1983. godine. U muzičkim enciklopedijama označen je kao jedan od “kulturnih fenomena osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka”. Momci iz grupe objavili su osam albuma koji su prodati u više od četiri miliona primeraka na tržištima bivše Jugoslavije i šire. Održali su preko 4.000 koncerata na području Balkana, ali i Švedske, Švajcarske, Nemačke, Poljske, Amerike, Australije…

© by BGonline. All rights reserved
Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sajt u boji
To Top
PROČITAJTE I OVO:
Pozorište Atelje 212 će sa predstavom „Čekaonica“ gostovati 13. jula…