BG online

Intervjui

Peške od Beograda do Niša za decu obolelu od raka

256 000 KORAKA DO OZDRAVLJENJA

Bogdan Stevanović (Blogdan) je pisac, bloger i turistički novinar, a po opredeljenju čovekoljubac, optimista i ljubitelj životinja. Ovaj nesvakidašnji mladić će 30 .oktobra sa svojom prijateljicom Tamarom Klarić krenuti u humanitarnu šetnju kojom želi da pokaže koliko pojednci mogu da urade za društvo i ukaže na to koliko malo je potrebno deci oboleloj od raka da bi pokazala koliko mnogo mogu da budu jaka.
-Njima su potrebni bolji uslovi na klinikama, savremenije lečenje i ljubav. Sve ostalo mogu sami. Oni se sa bolešću ne bore jer su slabi, već da bi nama pokazali koliko tako mali mogu da budu jaki. Zbog toga ovaj put za mene nije izazov, već čast. Nije dužnost, već motivacija da skrenem pažnju na nevine koji ne znaju za strah, na to kolika se jačina krije iza dečje krhkosti i kolika snaga stoji iza njihove mladosti. Jer ovo jeste šetnja za njih, ali može biti i lekcija za nas- kaže Bogdan Stevanović Blogdan koji će sa prijateljicom, mladim advokatom Tamarom Klarić, osnivačem pokreta “Pokaži malo da ti je stalo” neformalne organizacije studenata koja se bavi humanitarnim radomkrenuti iz Beograda peške put Niša.
-Ideju o akciji pešačenja u Niš dobila sam nakon poziva da ovog leta učestvujem u pešačkoj turi u Španiji koja je dugačka 200 km i nakon koje ćemo dobiti sertifikat. Odbila sam ovaj poziv i odlučila da organizujem pešačku turu od 250 km u svojoj zemlji nakon koje ćemo dobiti novo hemato-onkološko odeljenje dečije klinike u Nišu. Volela bih da pružimo ovim hrabrim malim ljudima mogućnost da postanu veliki ljudi. I volela bih da tada imaju zašto da budu ponosni na nas- kaže Tamara.

„Kupovina“ koraka putem SMS-a

Svaki naš korak bliže Nišu je korak bliže izlečenju jednog deteta iz unutrašnjosti Srbije koje se bori za život, kažu Bogdan i Tamara i dodaju da je ovo prilika za sve nas da budemo bolji. Bogdan često ume da kaže “Biće nam bolje kada budemo bolji” .Pred njim i Tamarom je osam dana pešačenja od Beograda do Niša.
-Naši koraci, kojih do Niša ima 256.000 biće objavljeni na „prodaju“ i moći će da se „kupe“ putem SMS poruke ili uplatama na račun NURDOR-a. U ovaj pohod krećemo 30. oktobra iz Beograda i u Niš stižemo 6. novembra. Svoj put potpuno samostalno finansiramo i sva sredstva koja budu donirana u ovoj akciji građani i kompanije će uplaćivati direktno na račun NURDOR-a- kaže Bogdan i podseća da svakog dana u Srbiji jedno dete oboli od raka, svake nedelje jedno dete umre od ove bolesti, a zvanični podaci iz Evropske Unije kažu da je rak kod dece uz adekvatno lečenje u 84% slučajeva izlečiv što je veoma visok procenat šanse i nade za život.
-Deca u unutrašnjosti Srbije, nažalost, pre svega iz finansijskih razloga, ovu šansu nemaju. Izgradnjom hemato-onkološkog odeljenja klinike u Nišu smeštajni kapaciteti će biti prošireni za čak više od 80%. Ovo će značajno doprineti poboljašnju uslova onkološkog lečenja dece u celom Južnom regionu Srbije. Ovo je priča za koju se vredi boriti- kažu Tamara i Bogdan pred svoje humanitarno pešačenje od 250 km.

B.Gajić

Sasvim lično- Bogdan Stevanović BLOGDAN

Knjigu Bogdana Stevanovića Blogdana “Obloge od mastila” možete poručiti putem porudžbenice ili broja telefona 066 060820
Cena knjige „Obloge od mastila“ je 700 dinara + PTT troškovi

Isporuka na teritoriji Srbije© by BGonline. All rights reserved
Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sajt u boji
To Top
PROČITAJTE I OVO:
S RUKOM NA SRCU I ČELU ZNAĆETE SVOJ PUT Ko…