BG online

ODMOR I PUTOVANJA

Osvežavajuće i opuštajuće putovanje Opelom

Kontrola klima uređaja i stakleni panoramski krov, „wellness“ sedišta sa funkcijama ventilacije i masaže, centralna konzola i udubljenja na vratima sa obiljem prostora za osvežavajuće napitke, wi-fi „hotspot“ za sedam osoba i audio sistem na premijum nivou…letoOpel2

Da porodični odmor bude uživanje

Daska za surfovanje je bezbedno smeštena na krovu, bicikli su postavljeni na FlexFix nosač bicikala, a plišane igračke čekaju pozadi na decu. Jedino pitanje je „Kako izbeći da porodični odmor postane noćna mora kad je napolju velika vrućina?“ To je lako zahvaljujući dodacima koje je razvio Opel, kao i mnogim standardnim i opcionim komponentama poput zastakljivanja sa zaštitom od sunca i apsorpcijom visokih temperatura.
Ergonomska sedišta sa ventilacijom i individualna kontrola klima uređaja za posledicu imaju to da putnici ne žele da izađu iz automobila tokom letnjih vrućina.
„AirWellness“ mirisni sistem u novoj Astri nije poput regularnih osveživača za koje svi znaju. Ovde je miris suptilan i može se odabrati po želji, u zavisnosti da li se preferira efekat opuštanja ili svežine.

„Wellness“ oaza

Ljubitelji letnje vožnje sa otvorenim krovom i ležernog krstarenja preferiraju Opel Cascada kabriolet i ADAM OPEN AIR. Međutim, ni ostali vozači ne moraju da propuste osvežavajući povetarac. U novo Opel Astri, primera radi, panoramsko, klizno, elektropokretano krovno staklo može da se otvori ili iskosi i omogući da svež vazduh uđe u automobil. Zahvaljujući zastoru koji štiti od sunčevih zraka, temperatura u kabini ne postaje neprijatna, uprkos staklenom panoramskom krovu. Kada temperatura i brzina porastu, najbolje je zatvoriti prozore i uključiti standardni, dvozonski elektronski klima uređaj. Vozač i suvozač mogu individualno postaviti željenu temperaturnu vrednost. Da bi se obezbedilo da svi unutar kabine maksimalno uživaju u „wellness“ atmosferi, tu je Opelov AirWellnes mirisni sistem, koji donosi opuštajući efekat sa „Green Tea“ (zeleni čaj) mirisom, dok je za osveženje zadužen „Energizing Dark Wood“. Mirisni sistem može lako biti postavljen na centralnu konzolu sa PowerFlex adapterom (dodatnih 80 evra, ukljujući i PDV, u Nemačkoj) i napunjenim mirisnim ulošcima. Električna struja od pet volti zagreva miris, koji se zatim brzo širi kabinskim prostorom, eliminišući sve neprijatne mirise. Još kada su tu prisutna opciona AGR (Kampanja za zdravija leđa) sertifikovana ergonomska sedišta sa funkcijom masaže i rashlađujuće ventilacije, odmor počinje više opuštajuće nego ikada ranije.letoOpel

Piće pri ruci

Pravilo je opšte poznato: posebno u letnjim mesecima, važno je piti mnogo tečnosti. Iz tog razloga, piće treba da je nadohvat ruke u automobilu. Oni koji se voze sami, mogu svoj osvežavajući napitak staviti u držač za čaše na centralnoj konzoli. Flaša može biti osigurana na suvozačkom sedištu uz pomoć mreže, tako da ne dođe do kotrljanja pri naglom kočenju. FlexRail® centralna konzola u novoj Opel Zafiri je posebno praktična. Ovaj sistem sa fleksibilnim modulima uključuje veliki odeljak za odlaganje stvari i klizne držače za čaše, koji mogu da se postave u željenu poziciju na aluminijumskim šinama. Flaše do 1,5 litara zapremine mogu biti odložene u džepovima prednjih vrata, dok litarske boce staju u otvore na zadnjim vratima. Čak i u slučaju kada je sedam osoba prisutno u Zafiri, dvoje putnika u trećem redu ne moraju da se odreknu ove vrste komfora, jer centralna konzola i tu ima dva držača za čaše. Što se Opel ADAMa i Opel Corse tiče, i oni poseduju uklonjive šik držače čaša u vidu remena sa logoom ajkule za dodatnih 19,90 evra, koji drže piće bezbedno u centralnoj konzoli. Remen može jednostavno da se ukloni kada za njim nema potrebe.

Zaštita od sunca

Posebno kad su deca na zadnjoj klupi, zaštita od sunca je od esencijalnog značaja. Upravo na ovom planu nastupaju pametni Opelovi dodaci. Za gotovo svaki model, postoje skrojene zaštitne zavesice za bočne prozore i zadnji prozor. One mogu biti lako postavljene i učvršćene, a takođe pružaju zaštitu protiv insekata kada je prozor otvoren. Za one koji žele da uživaju u ovoj vrsti komfora tokom čitave godine, mnogi Opelovi modeli, od ADAMa do Zafire, nude efektnu zaštitu od jakog sunca i radoznalih očiju putem zastakljivanja sa zaštitom od sunca i apsorbovanjem visokih temperatura, i to za 155 evra. Ovi zatamnjeni zadnji prozori su čak standardni u nekim varijantama, baš kao vetrobran Opel Mokke X sa refleksijom sunčevih zraka. Zahvaljujući specijalnom, nanetom anti-refleksivnom sloju, enterijer novog kompaktnog SUV-a se ne zagreva lako i ostaje prijatno svež. Zahvaljujući opcionom panoramskom vetrobranu i panoramskom krovu, nova Zafira čini da se njeni putnici osećaju kao da su već na odmoru, onog momenta kada krenu na svoje putovanje. Vetrobran se pruža od haube motora pa gotovo do B stubova, tako da vozač i suvozač imaju nesmetan pogled prema gore. Panoramski krov se nastavlja od vetrobrana do zadnjeg dela automobila, naglašavajući prozračnu, salonsku atmosferu.letoOpel1

Putovanje kao vrhunska zabava

Preko modernih IntelliLink sistema, kao što je Radio R 4.0, vozač i putnici mogu imati pristup Apple i Android funkcijama za pametne mobilne telefone. Oni koji žele da uživaju u omiljenoj muzici, uz izvanredan kvalitet zvuka, mogu da biraju među nekoliko vrhunskih audio uređaja, od Bosea do Infinityja, u zavisnosti o kojem Opelovom modelu se radi. Na taj način, čak i u višečasovnim vožnjama može da se uživa, da putovanje bude zabava za sve.

Opel Astra Sports Tourer najbezbedniji karavan

Opušteno putovanje je u velikoj meri povezano sa osećajem bezbednosti u automobilu. Po „Auto Bildu“, Opel Astra Sports Tourer je vodeći model na ovom planu. U velikom uporednom testu, u kojem je učestvovalo još 13 rivala (broj 24/2016), bestseler među kompaktnim karavanima je završio na prvom mestu. Bez bilo kakvog opterećenja, Astra Sports Tourer je dostigla najvišu brzinu od 135 km/h tokom ISO testa izbegavanja prepreka. Čak i sa opterećenjem, tek nešto manjim od 550 kilograma, ponovo je pobedila premijum konkurenciju. Kočiona distanca od 130 km/h do potpunog zaustavljanja, iznosila je 62,1 metar. Astra Sports Tourer ima „najkraći kočioni trag od svih vozila pod opterećenjem”.

© by BGonline. All rights reserved
Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sajt u boji
To Top
PROČITAJTE I OVO:
NEGA PRE, TOKOM I POSLE SUNČANJA Kada su u prošlosti…