fbpx

BG online

Psihološka prva pomoć

Osećam nelagodu kad se otvoreno priča o seksu i emocijama. Kako to da promenim?

Rekao bih da ste vi „open mind“ i da za vas nema tabu tema, ali ja se zbog toga što nisam takav osećam drugačijim jer ne mogu otvoreno da govorim o mnogim stvarima, pre svega o seksu, zatim o onome što osećam prema devojci ili kako se osećam kad se neko prema meni postavi tako da me povredi.

Kako da se oslobodim i šta je uzrok tome što me je sramota da pričam o nekim stvarima? Moji roditelji su bili strogi i zahtevni, nikad nismo pričali o tome kako se osećam, niti su me savetovali kako da se ponašam u vezi i sl. – pitanja je koje je čitalac BGonline-a postavio psihoterapeutu Marku Brakoviću.

-Najverovatnije su kritični roditelji glavni uzrok svemu tome. Pretpostavljam da imate i strah od greške, ali i od napuštanja. Treba shvatiti da su roditeljski zahtevi i odnos prema vama odavno prošlost i da više niste dete koje mora to da sluša, kao i da veruje u to. Preporučujem da nabavite knjigu “Mindfuck” Petre Bok, kao i njen nastavak “Mindfuck ljubav”. Tamo ćete verujem, naći dosta odgovora na većinu pitanja koja vas muče, a odnose se na sedam vrsta pogrešnih i zastarelih uverenja koja mogu značajno da poremete i umanje kvalitet života.

Marko Braković, psihoterapeut
Foto: Dario Konstantinović
Marka možete kontaktirati putem maila: marko.brakovic@gmail.com

Knjige “Mindfuck” i “Mindfuck ljubav” po ceni od 890 din(cena za jednu knjigu)+ troškovi dostave možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:
U kakvim ste odnosima s drugim ljudima?

Vaša pitanja za saradnike BGonline-a možete postaviti mejlom: psiholoskapodrska011@gmail.com

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
„...Ljubav tu ne može ništa, možemo samo mi“ Zašto propadaju…
error: