fbpx

BG online

Sajam hortikulture
ZDRAVLJE

Ono što je važno da znate o maderoterapiji

Zdravlje na prvom mestu

Učitelj masaže Peđa Filipović iza kojeg je tri decenije profesionalnog rada i preko 30 000 učenika u saradnji sa BGonline-om održaće u subotu 17.maja od 20.30h do 22.30h dvosatnu online radionicu “ONO ŠTO JE VAŽNO DA ZNATE O MADEROTERAPIJI” posvećenoj maderoterapiji i svemu onome što je izuzetno važno da o ovoj popularnoj metodi masaže znaju kako profesionalni terapeuti, tako i svi oni koji se odluče za pre svega bezbedne tretmane.
-Klijenti i terapeuti treba da znaju šta je realno da očekuju, zašto i sa čime se neke stvari rade, kad je najbolje vreme, da li se tretmani rade svakog dana ili moraju da se ispoštuju neki fiziološki procesi u telu, kakve su kontraindikacije, kad nikako ne bi smela da se radi maderoterapija, zašto osobe sa proširenim kapilarima treba da budu obazrivi i ne smeju da im se rade „vrući“ tretmani, da li smeju da se pojavljuju modrice, zašto ne sme tretman da boli dok se radi ,koji je osnov pripreme da maderoterapija ne bi bolela… Govoriću i o različitim pravcima u maderoterapiji, kako bezbedno raditi maderoterapiju, da li je važnije kakve su oklagije ili znanje terapeuta jer je dosta dezinformacija na tu temu, sa čime se najbolje kombinuje maderoterapija (od ishrane i drugih masaža, pakovanja, masažama kod kuće), kako klijenti sami mogu da rade tretmane, kako ova tehnika može da se primenjuje u sportskoj i terapeutskoj praksi budući da ima široku primenu-objašnjava Peđa Filipović.
Šta ste kao terapeut i učitelj masaže primetili u svojoj praksi, susretu sa učenicima, klijentima…?
-Već izvesno vreme je maderoterapija veoma popularna kod nas i u regionu, a mnogo je manipulacija vezanih za nju. Po strukturi je ona drugačija od klasične masaže. Samo oklagije ne mogu da pomognu dok se ruke terapeuta ne uključe u taj proces. Oklagije pomažu terapeutu da manje snage potroši tokom rada, da za kraće vreme postigne efekte, da ubrza stimulaciju limfne drenaže, cirkulaciju, izbacivanje celulita. Nije suština u tome da se razbija kapsula celulita već sadržaj u njoj i pokrene taj proces. Limfna drenaža zahteva i dovoljan unos vode koja ispira bubrege i toksini se zatim izbacuju kroz urinarni trakt.
Kako će pored teoretskog dela izgledati online radionica?
-Polaznicima radionice ću pokazati kako se pravilno i bezbedno radi masaža stomaka sa kojom se mnogo manipuliše, a veoma je važno da se ona bezbedno radi. Objasniću šta može biti opasno, šta treba izbegavati, pokazaću smer kretanja maderoterapije, anticelulit masažu nogu, šta je u redu a šta nikako ne treba raditi. Budući da se radionica održava online posebno me raduje što sad imaju priliku da je pohađaju i oni koji žive širom regiona, Evrope i sveta- kaže Peđa Filipović

Ograničen broj mesta.

Više informacija i prijavljivanje: 066060820 ili mejlom: pedjafilipovicradionica@gmail.com

Kako se pravilno radi maderoterapija?

Šta vam govore vaši bolovi – Mišel Odul

Priručnik za prevazilaženje anksioznosti i fobija – Dr Edmund Born

 

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Njih je dvoje. Bili su najbolji prijatelji, a sada su…
error: