BG online

Vesti

Od limenki 1 500 000 dinara za decu sa smetnjama u razvoju

Prvi put na ovogodišnjem Beer festu organizovana je ekološko-humanitarna akcija u kojoj su učestvovali Recan fondacija, Ball Beverage Packaging Beograd i Beer fest uz podršku Grada Beograda. Tokom festivala od svake prodate limenke izdvajalo se 5 za udruženje “Živimo zajedno” pa je ukupno prikupljeno 1 500 000 dinara.
Proteklih 12 godina Recan fondacija u oblasti reciklaže sarađuje sa udruženjem „Živimo zajedno” jer se udruženje delom finansira od prodaje sekundarnih sirovina.
-Dobijena sredstva iskoristićemo za nabavku neophodnog vozila, kontejnera, kanti, presa, kao i za ostalu opremu koja će doprineti poboljšanju rada organizacije. Trenutno pokrivamo više od 150 lokacija u gradu, sa kojih prikupljamo¬¬ reciklažne sirovine, koje dalje distribuiramo na dalju preradu. Sredstva prikupljena na taj način ulažemo u aktivnosti centra. Zahvaljujemo Recan fondaciji, Ball Beverage Packaging Beograd i Beer festu, koji će donacijom znatno unaprediti rad udruženja „Živimo zajedno”- rekao je Dejan Kozić, predsednik udruženja.
Udruženje „Živimo zajedno” osnovano je pre više od dve decenije kao odgovor na potrebe dece sa težim smetnjama u razvoju, koja nisu bila uključena u sistem društvene brige. Svakodnevno radi sa oko 45 korisnika koji su punoletni i koji kroz svoj rad ostvaruju i novčanu nadoknadu.

Foto; Boško Bunuševac

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Knjiga ruske princeze Olge Autobiografiju "Bosonoga princeza" ruske princeze Olge…