BG online

Grafima
Vesti

Novak Đoković i EXIT u akciji “Izgradimo vrtiće zajedno”

Početak ovogodišnjeg EXIT festivala označiće i početak nove nacionalne humanitarne kampanje „Da i za mene bude mesta – izgradimo vrtiće zajedno“ koju organizuju Fondacija Novak Đoković i Exit Fondacija, uz podršku RTS-a. Za ovu namenu za sve korisnike domaćih mobilnih operatera otvoren je poseban humanitarni broj 2205, koji simbolično predstavlja datum Novakovog rođendana, a cena poruke iznosi 100 dinara. Tim povodom, najbolji teniser sveta Novak Đoković obratio se video porukom i pozvao sve da podrže akciju prikupljanja pomoći za predškolske ustanove na teritoriji cele zemlje.
VIDEO sa obraćanjem Novaka Đokovića:

-Zdravo, moje ime je Novak Đoković i želim vam dobrodošlicu na EXIT festival 2019. Zamolio bih vas da podržite zajedničku kampanju Fondacije Novak Đoković i EXIT Fondacije kako bi izgradili što više vrtića u Srbiji sa ciljem da za svako dete ima mesta i da svi mališani imaju pristup predškolskom obrazovanju. Pošaljite poruku na 2205 ili donirajte preko paypal.me/novakfdn. Hvala vam puno na podršci i uživajte u festivalu- poručio je Đoković.
Osnivač Exita, Dušan Kovačević, naveo je da ga raduje što je i ova akcija namenjena najmlađima:
-Nakon uspešno završene velike dobrotvorne akcije „Asovi za decu”, koja je rezultirala izgradnjom kliničkog odeljenja za decu obolelu od raka u Nišu i kupovinom najmodernijeg ultrazvučnog aparata za vantelesnu oplodnju za bolnicu u Užicu, nastavljamo da radimo na stvaranju lepšeg i bezbrižnijeg detinjstva za svu decu. Srećan sam što smo na tom putu se prepoznali i što je naša fondacija udružila snage sa fondacijom najvećeg svetskog sportiste koji je pozitivan uzor za mlade, i to ne samo u svetu sportu, i ne samo kod nas, već mnogo, mnogo šire- poručuje Kovačević.
Prvi cilj na ovom putu je da se tokom četiri dana trajanja festivala prikupi 18.450.000 dinara za rekonstrukciju i dogradnju vrtića „Lasta“ u naselju Čenej u Novom Sadu, koji trenutno pohađa 88 dece.
-Simbolično prvu zajedničku akciju sa Exit fondacijom počinjemo na dan otvaranja festivala, a naše partnerstvo kreće upravo iz Novog Sada, gde su inače liste čekanja za vrtiće velike. Verujem da ćemo zajedno uspeti da podignemo svest o ovoj temi i uradimo konkretne stvari kako bi što više dece dobilo adekvatan prostor za učenje i igru. Fondacija Novak Đoković već ima veliko iskustvo iz oblasti ranog razvoja i predškolskog obrazovanja, a u projekte ove vrste do sad smo uložili više od 11 miliona evra- rekla je Maja Kremić, nacionalna direktorka Fondacije Novak Đoković.

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Ovo je vrlo jednostavan letnji recept i jedino je važno…