BG online

News

Sve ekskluzive petnaeste Noći knjige u Beogradu

Petnaesta Noć knjige održaće se 16. decembra u Laguninim klubovima čitalaca i knjižarama Delfi od 17h do ponoći. Biće to još jedna prilika da se po najpovoljnijim cenama kupe najnoviji svetski hitovi, knjige domaćih autora, knjige za decu i druga izdanja.
I ovu Noć knjige obeležiće novi ekskluzivni naslovi pa je tako Mirjana Bobić Mojsilović posle mnogo godina samostalnog izdavaštva odabrala da bude deo Lagune. Ona će u Noći knjige predstaviti novi roman „Tvoj anđeo čuvar“ – uzbudljivu, duhovitu i potresnu priču o ljubavi, ljubomori, padu i ustajanju, gubitku i ponovnom osvajanju vlastitog života. Sa čitaocima će se družiti od 19h u knjižari Delfi u SKC-u.
-Mnogo se radujem prazniku knjige, predivnoj manifestaciji tokom koje i oni koji nisu u mogućnosti da kupe sebi knjigu dođu da je makar pomaze i pipnu- kaže Mirjana Bobić Mojsilović čijih će 11 romana dobiti u Laguni svoje novo vizuelno izdanje. -Više nisam nezavisni izdavač, ali ću uvek biti nezavisni pisac, a novim dizajnom korica mojih knjiga sam oduševljena.
Ljubavna priča i roman o odrastanju „Juda“ Amosa Oza daje nesvakidašnji pogled na stanje u Izraelu i novozavetnu priču. Ovo je jedan od najuticajnijih Ozovih romana i Laguna ga prvi put objavljuje na srpskom jeziku za Noć knjige.
Još jedno delo velikog svetskog pisca Žozea Saramaga prvi put će se pojaviti na srpskom jeziku. „Pećina“ je priča o običnim ljudima u eri globalizma, starom seoskom grnčaru, njegovoj ćerci i zetu i njihovom psu.
„Planine Parnasa“ je prvi prevod u svetu ranog romana poljskog nobelovca Česlava Miloša. U ovoj antiutopiji planeta je prenaseljena ljudima koje muči jedino strah od viška vremena. Oni kompulzivno doživljavaju svaki slobodan trenutak i leče se primenom starih (erotska igra) i novih metoda (stimulacija strujom). Životom na Zemlji upravlja Savez Astronauta – najviša centralna vlast, koja ne upravlja javno, već preko brojnih opozicionih i prevratničkih udruženja, kao što je Više bratstvo nirvane. Pošto je izgubilo osećaj za cilj i kontinuitet, bez bogova, mudraca i autoriteta, čovečanstvo je poludelo za turizmom i udruživanjima, univerziteti su pretvoreni u preduzeća za produžavanje detinjstva jer usled uznapredovale tehnologije ne postoji potreba za radom, policijski aparat je suvišan zbog razvoja genetike i mogućnosti uticanja na čovečji um…
Luka Mičeta će u Noći knjige čitaocima predstaviti sedmu knjigu o srpskim vladarima „Kralj Milutin“. Zasnovana na izvornoj istorijskoj građi kao i na dosadašnjim saznanjima i zaključcima starijih i mlađih, srpskih i stranih istoričara, knjiga donosi mozaik epohe sa mnoštvom detalja i sudbina iz naše srednjovekovne istorije, manje poznatih ili potpuno nepoznatih široj javnosti.
Noć knjige će se održati u 26 gradova u Srbiji i regionu, na 53 lokacije. Regionalni karakter manifestaciji daju Lagunini klubovi čitalaca u Banjaluci, Tuzli, Sarajevu, Podgorici i Nikšiću.
Noć knjige je manifestacija koja se od 2009. godine održava u Beogradu, Srbiji i regionu. Dva puta godišnje, u junu i decembru, za samo nekoliko sati Lagunine klubove čitalaca i knjižare Delfi poseti nekoliko desetina hiljada čitalaca i kupaca. Interesovanje za knjigu, posećenost manifestacije, kvalitet i raznovrsnost ponude knjiga, kao i neuobičajeno veliki popusti mogu se porediti samo sa značajem koji ima Beogradski sajam knjiga.
Izdavačka kuća Laguna sa produkcijom od preko 550 naslova godišnje, od kojih je 350 novih naslova, s pravom se naziva jednom od najvećih izdavačkih kuća u zemlji i regionu. Na nedavno završenom Sajmu knjiga u Beogradu, Laguna je dobila Nagradu za izdavača godine, a nakon prestižnog Londonskog sajma knjiga, gde se našla u najužem izboru za najboljeg izdavača, visoko se pozicionirala i na svetskoj mapi izdavača.

© by BGonline. All rights reserved
Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sajt u boji
To Top
PROČITAJTE I OVO:
POČINIOCI SU NAJČEŠĆE SADAŠNJI ILI BIVŠI PARTNERI! Svaka treća žena…