BG online

Grafima
Vesti

Putujuća laboratorija u Beogradu

NAUČNI KAMION OD 6. DO 10. JULA ISPRED TC UŠĆE

U susret sedmoj Noći istraživača u Srbiji, Naučni kamion dočekaće sve radoznale umove u Beogradu od 6. do 10. jula ispred TC Ušće u periodu od 12 do 22h, a sve u cilju promocije manifestacije koja će ove godine biti održana 30. septembra u sedam gradova Srbije.nocIstrazivaca1
Pod sloganom „Istraži, prikaži, znanje potraži“ glavna tema Noći istraživača su migracije a tradicionalno poslednjeg petka u septembru, istraživači će kroz nauku i zabavu, svoj posao, znanje i život približiti mladima i još jednom objasniti kako menjaju svet na bolje.
Naučni kamion, kao putujuća laboratorija i prostor za radionice i tribine, kroz Izložbe, priče o letu, ronilačka odela i ronioce, ribe i korale, letnje nepogode, migracije riba i rasprostiranje biljnih vrsta prikazaće samo delić onoga što se sprema u Beogradu, ali i širom Srbije za 30. septembar.nocIstrazivaca2
Noć istraživača poziva sve zainteresovane da osiguraju svoje mesto i uzmu učešće u besplatnim radionicama, planiranim svakog dana od 17 do 22h, tako što će se prijaviti na sajtu CPN-a. Broj mesta je ograničen na 30 učesnika po radionici.
Poslednjeg dana, 10. jula u Naučnom kamionu od 16 do 22h biće obeležen Dan nauke.
Sa volonterima iz Vikimedija Srbije posetioci će učiti kako se piše članak za Wikipediju, trenutno najveću enciklopediju znanja, kako se članak uređuje i zašto je bitno otvoreno znanje i otvorena nauka. U EU ćošetu biće predstavljeni EU programi razmene koji se nude đacima, studentima i istraživačima. U saradnji sa DAAD fondacijom, biće predstavljen program razmene i mobilnosti koji nudi Nemačka.
Koordinator jednog od projekata Noći istraživača u Srbiji je Institut za biološka istraživanja „Siniša Stanković“ sa partnerima: Prirodno matematičkim fakultetom iz Niša, Centarom za promociju nauke i Zavodom za zaštitu spomenika kulture iz Kragujevca.

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
93% DECE I 69% ODRASLIH U SRBIJI REDOVNO KORISTE RAČUNARE…