BG online

Roditeljstvo

Niste sami u borbi za potomstvo

Festival o vantelesnoj oplodnji u Beogradu

U Srbiji se 400 000 parova bori sa problemom neplodnosti. Udruženje Šansa za roditeljstvo organizuje 22. septembra 2018. međunarodni Festival o vantelesnoj oplodnji pod sloganom „Niste sami“. Ovaj jedinstven festival održaće se u Envoy Conference Sali u Beogradu, a ulaz na ovu manifestaciju je besplatan.
Festival će na jednom mestu okupiti preko 40 najuticajnih stručnjaka za VTO procese u zemlji, regulatorna tela, farmaceutske kompanije, a osim predavanja i panela, sesija sa pitanjima i odgovorima i izložbenih štandova, za sve zainteresovane biće tokom celog dana obezbeđene besplatne konsultacije sa lekarima.
Na šest panel diskusija eminentni stručnjaci će otvoreno govoriti o temama: VTO između marketinga i nauke, statusu VTO-a u Srbiji i donacija reproduktivnih ćelija, da li su dodatne analize potreba ili ne, da li se potencijalni roditelji posmatraju samo kroz brojeve, kao i kolika je kooperativnost i nekooperativnost lekara kada je reč o jednoj VTO proceduri.
-Po uzoru na slične manifestacije koje se održavaju širom Evrope, Udruženje je odlučilo da pokrene festival ovakvog karaktera i na domaćim prostorima, kako bi na jednom mestu okupio sve priznate stručnjake iz oblasti reproduktivne medicine iz zemlje i inostranstva. U nameri da dobiju prave informacije i adekvatne savete, svi parovi moći će da prisustvuju diskusijama i dobiju konkretne odgovore na pitanja na besplatnim konsultacijama koje će trajati sve vreme Festivala, od 10h do 19h – istakla je Sandra Jovanović, predsednica Udruženja Šansa za roditeljstvo.
Na Festivalu će prisutni imati mogućnost da opišu ili nacrtaju svoja najdublja osećanja i na taj način doprinesu kreiranju Zida nade, koje ima za cilj da pomogne svim potencijalnim roditeljima da prebrode najteže trenutke. Na taj način, svim pojedincima i parovima Udruženje još jednom želi da dokaže da Nisu sami, u borbi za potomstvo.

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Radionica psihologa i psihoterapeuta Maje Pavlov Ako niste sigurni u…