BG online

News

Neo-soul/R&B glas Balkana u Beogradu (Ruth Koleva)

BUGARSKA PEVAČICA SA INTERNACIONALNOM KARIJEROM NASTUPIĆE 10. NOVEMBRA U KLUBU SOUL SOCIETY

Neo-soul otkriće Balkana – Ruth Koleva, održaće koncert u klubu SOUL Society 10.novembra u 22h predstavljajući svoj autorski album i autentični zvuk koji će razbiti svaki stereotip o bugarskoj muzičkoj sceni. Ruth Koleva će vas odvesti u svoj magičan svet soul-a, protkan unikatnim melodijama i njenim autentičnim stilom.
Bugarska pevačica postala je prepoznatljiva sila bugarske muzičke scene koja je sa zavidnim kolaboracijama uspela da glasom ispuni bine u Velikoj Britaniji i SAD. Sarađivala je sa muzičarima koji su svojim zvukom ispunili albume umetnika poput Anderson Paak, Flying Lotus, Seravince, Flowriders, Jose James itd.
Svilenkasti, ekspresivni vokal, autorski tekstovi i intimna atmosfera njenih pesama, učinili su Kolevu prepoznatljivom u moru novih izvođača današnjice. Ruth Koleva je najmlađi dobitnik nagrade Grazia žena godine i nagrade za najbolji ženski vokal 2012 u Bugarskoj, a binu je delila ni manje ni više nego sa legendom, Bobi Mek Ferinom.
Umetnici koji definišu soul eru danas- kao što su Erykah Badu i Jill Scott, uticali su na celu emociju stvaralaštva ove mlade umetnice. To je dovelo je do ogromnog uspeha debi albuma iz 2011. ,,Within Whispers’’ , ali i novog albuma ,,Ruth’’.
Tražeći svoj put i zvuk, složen i pun soula, sa naporom da se svaki slušalac približi svojim emocijama, Koleva je definitifno kreirala unikatan stil i nepogrešivo drugačiji identitet.
-Želim da vam probudim taj osećaj prve ljubavi, leptire u stomaku- kaže ona.

Rekli su o Ruth:
“Obožavam njen glas i ne mogu da dočekam novi album!” Andreya Triana
“Umesto da nam vaš bend bude pregrupa, vi ste ispali hedlajner. Ljudi, vi kidate!” Frank McComb
“Ton Koleve je tako nežan. Možete osetiti tu intimu i želite da čujete još!” Richard Bona
“Neverovatan album!” Mark Ronson

 

 

© by BGonline. All rights reserved
Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sajt u boji
To Top
PROČITAJTE I OVO:
AKO MISLIM DA SAM DOBAR, BIĆU JOŠ BOLJI Samopouzdanje je…