fbpx

BG online

Vesti

Nega i zaštita kože od sunca

Pred nama je dugo,toplo leto, a da bismo bez neprijatnih iznenađenjna uživali u njemu potrebno je zaštiti kožu od ultraljubičastih zraka i oštećenja. Kolekcija NIVEA SUN Protect & Moisture kombinuje 5 svojstava za pouzdanu zaštitu i negu kože u jednoj formulaciji.

5u1 formulacija za pouzdano zaštićenu i glatku kožu

5 korisnih svojstava:
1. Zaštita od UVA zraka
UVA zraci imaju manje energije od UVB, ali prodiru u dublje slojeve kože sve do dermisa. Mogu oštetiti dublje slojeve kože i izazvati alergiju na sunce i prerano starenje kože.
2. Zaštita od UVB zraka
UVB zraci imaju više energije od UVA zraka, ali prodiru samo do gornjih slojeva kože. Takođe izazivaju sintezu vitamina D i proces nastanka preplanulog tena. Pored ovih pozitivnih svojstava, suviše UVB zračenja može da ima i opasne posledice po kožu. Opekotine od sunca i rak kože uglavnom izazivaju UVB zraci.
3. Vodootpornost
Bilo da smo na bazenu, jezeru ili moru naša koža je gotovo nezaštićena u vodi usled odbijanja sunčevih zraka na površini vode. Vodootporna formula mora da zadrži bar 50% zaštitnog faktora nakon 22 minuta kupanja u hladnoj vodi.
4. Intezivna hidratacija
Nakon intenzivnog sunčanja, dana u gradu ili ručka na otvorenom koža je često suva i zategnuta pošto je sunce isušuje. Formulacije NIVEA SUN proizvoda nude hidrataciju zajedno sa zaštitom.
5. Osećaj mekane kože
Pošto ove formulacije hidriraju i sadrže optimalni izbor ulja i emulgatora, koža će nakon sunčanja biti mekana, a ne suva ili zategnuta.
Za one koji traže zaštitu od sunca, ali ne vole da im preparat ostaje na koži pravi izbor je NIVEA SUN Protect & Dry Touch, koji dolazi u tubici, kao sprej i kao oblak kapljica koji vas pokriva iz svih uglova bez potrebe za ponovnim prskanjem. Koža momentalno upija njegovu vodotpornu strukturu i za njim ne ostaju beli tragovi niti osećaj lepljivosti. Formulacija je tako lagana da koža može da diše nakon nanošenja.
Baš kao i NIVEA SUN Protect & Moisture kolekcija, NIVEA SUN Protect & Dry Touch kolekcija ne sadrži oktinooksat i oksinobenzon, a krem-gel je lako biorazgradiv.
NIVEA SUN Protect & Dry Touch sprej bočice su napravljene od stopostotno reciklirane PET plastike (izuzev pumpice i zatvarača).

NIVEA SUN Dry Touch krem-gel

Novi NIVEA SUN Protect & Dry Touch krem-gel nalazi se u tubici radi lakog nanošenja i posle njega vam ruke neće biti lepljive. Lagana tekstura koja je nevidljiva na koži za sobom ne ostavlja masan osećaj i koža je momentalno upija.

NIVEA SUN Dry Touch sprej sa pumpicom

Savršen za život u pokretu! Novi NIVEA SUN Dry Touch sprej sa pumpicom ima laganu formulaciju koju koža odmah upija i ostavlja za sobom osećaj svežine. Pošto je potpuno nevidljiv na koži, lako ga je naneti jer prska iz svih uglova.

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Mobilišite najzdravije snage svoje ličnosti “Ne postoji fizički bol koji…
error: