fbpx

BG online

Vesti

Najprodavaniji naslovi Vulkana na Sajmu knjiga

U okviru 64. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga Vulkan izdavaštvo predstavilo je preko 100 novih stranih i domaćih izdanja.

Kad je reč o svetskim bestselerima, najprodavanija je bila skandinavska senzacija Čovek od kestena. Popularni nordijski triler napisao je Seren Svejstrup, autor čuvene tv serije The Killing. Veličanstvena priča o tajnama i odrastanju Tamo gde rakovi pevaju, roman Delije Ovens podjednako je oduševio čitalačku publiku. U pitanju je knjiga koja je više od pedeset nedelja na bestseler listi Njujork tajmsa, od čega je dvadeset četiri nedelje krasila prvo mesto. Najuticajnija turska spisateljica Ajše Kulin očarala je čitaoce pričom o ljubavi i žrtvovanju koja nosi naziv Četiri žene iz Istanbula. Knjige Tajni život pisaca Gijoma Musoa i Igra Šaptača Donata Karizija od objavljivanja ne gube na aktuelnosti, pa su podjednako bile tražene i na Sajmu knjiga.
Kada je reč o domaćim autorima, najprodavaniji su bili romani Neli Ivana Tokina i Posljednji muškarac Muharema Bazdulja. Veliko interesovanje javnosti izazvalo je i pojavljivanje autora Miodraga Majića, čiji je roman Deca zla za samo nekoliko meseci od objavljivanja doživeo šesnaesto izdanje. Kada je reč o najprodavanijim dečjim izdanjima izdvojili su se knjiga i edukativne karte Sizifova pravopisna pravila koje je osmislio Bojan Jokanović. Na listi najtraženijih, nalaze se i nova izdanja Slobodana Stanišića. Romanom Skadarska kneginja, a zatim i kroz avanturu iz edicije Istorijska potraga: Jelena Balšić Stanišić je pokazao zbog čega važi za jednog od omiljenih savremenih dečjih pisaca.

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Peto, znatno dopunjeno izdanje "Rečnika psihologije" je na neki način novo izdanje ove…
error: