BG online

Sajam automobila
Vesti

Najmasovnija biciklistička vožnja u Beogradu

Bicikl, prevozno sredstvo budućnosti

Masovna biciklistička vožnja kroz Beograd pod nazivom „Orange Bike Ride“ biće po peti put održana 23. juna u okviru festivala biciklizma Beograd Velograd. Vožnja sa više stotina učesnika promovisaće bicikl kao zdravo, ekonomično i ekološko prevozno sredstvo, a organizuju ga beogradsko društvo ‘Velograd’ i Ambasada Kraljevine Holandije.
-Vožnja bicikla je zabavna, bicikli su super i bicikli su za svakog! Biciklizam je mnogo više od sporta ili rekreacije. Svi su pozvani da ponesu svoj bicikl i pridruže se ovom zabavnom događaju: mladi i stari, žene i muškarci, trkači i rekreativci, porodice, biciklisti- izjavio je Ralf van der Zijden, direktor festivala Beograd Velograd. -Tradicionalno ćemo obojiti ulice Beograda u narandžasto uz pomoć mnogo biciklista, slaveći holandsku kulturu biciklizma.
Poseban akcenat ove godine biće na uključivanju što većeg broja kompanija, koje bi tokom cele godine svojim programima za zaposlene doprinosile razvoju biciklizma kao prevoznog sredstva. Tim povodom će 22. juna biti održan okrugli sto sa predstavnicima kompanija u Ambasadi Kraljevine Holandije u Beogradu.
Sa očekivanih nekoliko stotina bicklista koji će 23. juna proći Beogradom, narandžasta biciklistička vožnja će skrenuti pažnju na prava i obaveze biciklista. Okupljanje biciklista je od 16 časova na Trgu Republike, vožnja će početi u 17 časova, a završiće se u Staroj Ciglani u okviru festivala Devet. Po završetku vožnje biće uručene nagrade pobedniku Like My Bike takmičenja, a program će se završiti zanimljivim programom u festivalskoj atmosferi.
Cilj ovog festivala je da učini Beograd bezbednijim, čistijim i srećnijim gradom, kao i da se utiče na smanjenje nivoa buke i zagađenja u gradu. Najbolji, najjednostavniji i najjeftiniji način za ostvarivanje ovih ciljeva upravo je korišćenje bicikla kao prevoznog sredstva.
Festival je besplatan i otvoren za sve.

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Satnica Gitarijade 2018. Rokenrol spektakl koji će se održati od…