BG online

News

“Mrešćenje šarana” 50. put na sceni Ateljea 212

Pozorišna predstava “Mrešćenje šarana” u režiji Milana Neškovića, komad kojim je konačno skinut tabu sa teme Inforbiroa i Golog otoka, gde su duhovito prikazani izuzetno okrutni odnosi i surova borba za vlast između ljudi koji su jedni drugima bliski i jedni drugima mnogo znače je istovremeno uzbudljiva, životna priča o tome kako na malog prosečnog čoveka utiču rat, smene vlasti i politički režimi, partijska načela i ideologije.
Aleksandar Popović na sceni Ateljea 212, na kojoj je pre 52 godine 30. decembra 1964, izvođenjem farse “Ljubinko i Desanka” u režiji Radeta Markovića, započeo svoj pozorišni rad i život kao jedan od najoriginalnijih i najsmelijih autora srpske dramske književnosti i najveći modernista i revolucionar srpske posleratne drame govori o iskonskom nemoralu, ideološkoj zaslepljenosti, iskrivljenom i lažnom patriotizmu i nedoslednoj prilagodljivosti svojih junaka.
U predstavi igraju: Svetozar Cvetković, Hristina Popović, Viktor Savić, Ivan Jevtović, Nemanja Oliverić, Dubravka Mijatović, Nenad Jezdić  i Dragana Đukić. Scenograf je Vesna Popović, kostimograf Marina Medenica, a kompozitor Vladimir Pejković.

Foto: Igor Mandić

© by BGonline. All rights reserved
KupiKupi.rs
Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sajt u boji
To Top
PROČITAJTE I OVO:
U trci za peticama... Volim kad sa nekim imam sukob…