fbpx

BG online

Lični razvoj

Možeš li da me izdržiš?

Generalni direktor na koučingu

Da biste radili sa koučem potrebno je da mu verujete. Da verujete u sposobnosti i iskustvo, ali mnogo više u dobronamernost, poverljivost, profesionalnost i etičnost osobe sa kojom ćete pričati o svojim najdubljim planovima, limitatorima, željama, strepnjama, slabostima. Ukoliko radite sa profesionalnim koučem, sve stavke sa navedenog spiska su zadovoljene. Ali, pored toga, poteban je još jedan element, a to je “koučing hemija”. Jednostavno, sa nekim ljudima lako i jednostavno komunicirate, dok vas drugi odbijaju, zatvaraju ili ne inspirišu što je ljudski i prirodno. Zbog toga se iznova obradujem kada me pozovu predstavnici kompanije i predstave scenario koji podrazumeva tzv. “nulte” sesije – upoznavanje i proveru koučing hemije. To mi govori da su svesni važnosti ovog, nultog koraka i da pružaju fer okruženje za korišćenje punog potencijala kouča i klijenta u razvojnim procesima.

Virtuelni sastanak

Pre desetak dana dobila sam poziv. U pitanju je pet osoba iz vrha jedne multinacionalne kompanije. Locirani su “svuda po svetu”. Generalni direktor CEO je u Nemačkoj, njegovi prvi saradnici su u Južnoj Americi, Kanadi, Singapuru i Australiji. Osim vremenske razlike, ne postoji nijedna prepreka da radimo zajedno. Pozvali su me, objasnili da ću u narednim danima imati priliku da se vidim i upoznam sa svima i da je na njima slobodan izbor sa kim će raditi. Pozvano je još troje mojih kolega, svi iz različitih zemalja. Igrom slučaja, prvi virtuelni sastanak je zakazan baš sa CEO. U kalendarima je rezervisano sat vremena za razgovor koji je bio pun suprotnosti. Na početku je nagovestio da sastanak može trajati i kraće, ako ranije uspemo da “pokrijemo” sve teme koje ga interesuju. S druge strane, kao svaki dobar đak, imao je spremnu dugačku listu pitanja koja su bila vrlo konkretna i logična. Odmah je istakao da je inženjer i da veruje da je sve moguće definisati veoma precizno i merljivo. Pa i taj, kako reče, neopipljivi koučing. Srećom i ja sam inženjer! Ono što se iz pitanja moglo zaključiti – nije imao nikakvo prethodno iskustvo, niti znanje vezano za koučing. Za razliku od izostanka znanja, imao je pun fokus i veliku želju. Verbalno je bio veoma precizan i tačan. Sve je nazivao “pravim imenom”. Reče da ne voli okolišanja i omekšavanja. Pa ipak, na moja pitanja nije uvek imao podjednako direktan odgovor. I to, ne zato što ga nije znao. Voleo je nadmudrivanja. Ispitivao je koliko mogu “da ga izdržim”. Izazivao je pitanjima, odgovorima, komentarima. Sve vrlo kulturno i šarmantno. Nije prešao granicu lepog ponašanja i džentlmenstva. U svakom trenutku sam morala biti u punoj koncentraciji iako je, gledano sa strane, izgledalo da vodimo lagani, opušteni razgovor.

Svest o vremenu

Smenjivala su se njegova i moja pitanja, komentari, odgovori, potpitanja. Shvatila sam da se približava trenutak kada će isteći termin predviđen za naš razgovor. Razgovarali smo sat vremena. A on je delovao kao da je tek počeo. Podsetila sam ga na vreme i njegovu želju da završimo ranije. Zamolio je, da ukoliko imam još malo vremena, nastavimo. U tom trenutku sam pomislila “Ako ja budem njegov saputnik kroz koučing putovanje, jedna od važnih tema će biti svest o vremenu, ulazak u detalje, radoznalost”. I tu sam stala. Shvatila sam koliko je sjajna i važna njegova osobina – radoznalost. Odmah sam to podelila s njim. Rekla sam mu kako mora biti da je divno njegovom timu što ima tako radoznalog lidera. Samo, postavlja se pitanje: za koga je radoznao? Za sebe ili za tim i uspeh tima. Potpuno sam ga zbunila. Najpre, nije razumeo šta ga pitam, niti je mogao da napravi jasnu razliku između te dve vrste radoznalosti. Pomogla sam mu primerom. Podsetila sam ga da sam samo nekoliko minuta ranije ja njemu postavila pitanje “iz radoznalosti”.

Poverenje

Pitala sam ga da li je imao osećaj da zadirem dublje i ispitujem više nego što mu prija ili mu pomažem da sam otkrije, zaključi ili pronikne u neke teme. Na licu se pojavio osmeh. Najpre u očima. Prvi od kako smo počeli da razgovaramo. Bio je to istinski “a-ha” momenat. A još nismo ni počeli koučing proces. Osetila sam da je pritisak, koji je sve vreme odašiljao ka meni, popustio. Nije više bilo izazivanja, niti ispitivanja mojih sposobnosti, snage ili kompetentnosti. Poverovao mi je. Dalje je sve išlo nekako lako i prirodno. Ubrzo mi se javila njegova koleginica, zamolila da obustavim sva dalja viđanja sa kolegama iz njegovog tima i zatražila ekskluzivnost. vrlo jednostavno je to obrazložila: ukoliko ću raditi sa njihovom kompanijom, gospodin koga sam upoznala samo dva dana ranije će biti moj jedini klijent. Generalni direktori na to imaju pravo. I to je u redu.

Mirjana Gomilanović, bussines & executive coach
mirjana.gomilanovic@one2grow.net
Foto: Nebojša Babić

 

 

 

 

Mirjana Gomilanovic, PCC, Executive & Leadership Coach | ICF Registered Mentor Coach | Certified consultant & trainer for organisational change je profesionalni sertifikovani kouč u oblast razvoja lidera i organizacionog rasta, autor knjige “Svetionik u meni” i izvršni direktor Agencije “One2grow – Leadership Coaching”.
Mirjana veruje da smo svi rođeni da budemo srećni. Zbog toga se njen rad može okarakterisati kao maksimiziranje snaga i znanja pojedinaca, kako bi od toga koristi imali osoba, organizacija i kompletno okruženje. Specijalnost su joj razvoj razvoj lidera i liderskih kompetencija, upravljanje promenama, definicija i življenje kompanijske misije, vizije i vrednosti kao i kreiranje korporativne kulture kroz individualni i timski koučing.
U svom radu koristi lična iskustva, koja je stekla radeći više od deset godina na pozicijama direktora prodaje i marketinga u domaćim i međunarodnim kompanijama (IBM, Siemens, Telekom Srbija i Orion telekom).
Profesionalnost i posvećenost su je doveli do akreditacija svetskih konsultantskih kuća: Profesionalni Sertifikovan Kouč i Registrovani Mentor Kouč pri Svetskoj federaciji koučeva (PCC ICF), Erickson kouč, PCM kouč, Persona Global konsultant; SDI konsultant; Points of You Trainer and Coach; Oxford Leadership Academy fellow, NLP BP i mnoge druge.
Po formalnom obrazovanju je magistar elektrotehnike.
Srećno je udata i majka je troje dece.

Intervju sa Mirjanom Gomilanović:

Podrška velikim karijerama i uspešnim ljudima

Kako biti bolji lider, kolega, strateg, ulivati poverenje i inspirisati druge?
Opraštanje od sebe samog, onakvog kakav više ne želiš da budeš
Samopouzdanje na čekanju
I lideri imaju pravo na emocije
Da li ućutkujete svoje emocije?
U potrazi za ličnim mirom
Poslovna žena željna ljubavi
Težak, bolan, ali moćan rad na sebi
Direktor na poslu, običan čovek kod kuće
Život u začaranom krugu tuđih očekivanja
Želela je da je vole oni koje ne voli
Da li ste strogi prema sebi i drugima?
Online koučing bez kamera
Zašto otići na koučing?
Laži u poslovnom okruženju

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Knjiga „Moć podsvesti" dr Džozefa Marfija prvi put je objavljena…
error: