fbpx

BG online

ZDRAVLJE

Moj život sa migrenom (Iva Štrljić)

Od šesnaeste godine ima migrene i od tada do danas je isprobala da je pobedi različitim metodama, a sad kroz osmeh kaže da hodaju kroz život zajedno i da su odavno „nerazdvojne prijateljice“. Gospođica „migrena“ glumicu Ivu Štrljić gotovo bez greške i izostanka obilazi dva puta mesečno i to su dani koje Iva skoro uvek završi u Hitnoj pomoći gde primi inekciju protiv bolova.
-Nakon svega što sam isprobala pobornik sam klasične medicine i ona mi je do sad najviše pomogla. Preventivno se masiram pre nego dobijem migrenu, pa sam tako gost u Wellness akademiji Peđe Filipovića prosečno dva puta nedeljno- rekla je Iva za BGonline pre nego se prepustila masaži Peđe Filipovića.

Važni su voda i magnezijum

Kad dobijete migrenu ona se ne dira se i tad bi masaža samo pogoršala moje stanje, otkriva nam Iva Štrljić dok Peđa napominje neke važne stvari koje bi svi sa ovim problemom trebalo da znaju.
-Za one koji imaju problem sa migrenom, kako preventivno, tako i za umirivanje tegoba, veoma je važno da unose svakodnevno dosta vode. Ukoliko rade samomasažu važno je prvo stimulisati tačke na onoj strani lica na kojoj se inače intenzivnije javlja migrena. Preporučuje se i masaža kompletnog vlasišta i lagano masiranje od centralnog dela glave ka ušima tokom kojeg će se pomerati koža glave, a pri tom će biti postignut efekat bolje prokrvljenosti i stimulacije nervnih struktura što je važno u olakšavanju glavobolja- oktiva Peđa Filipović
Iva Štrljić kaže da svakodnevno pije magnezijum ujutro i uveče i da su od kad to radi njene migrene ređe.
-Interesantno je da me kad imam predstavu ili snimanje nikad ništa ne boli jer se tad luči adrenalin koji je jači od osećaja bola, ali kad prođe aplauz meni mahne moja migrena. Ja sam se toliko srodila s njom da ne znam šta znači živeti bez nje. Kažu neki stručnjaci da migrena može prestati sama od sebe. Možda se to jednog dana dogodi. Za sad koračamo zajedno ruku pod ruku- kaže kroz osmeh Iva Štrljić.

B.Gajić
Foto: Dario Konstantinović

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Oslobađanje od strahova na drugom kraju sveta Najsrećnija je kad…
error: