BG online

News

Mladi bez roditeljskog staranja i njihovih vršnjaka o uticaju Instagrama na lažnu sliku stvarnosti

Mladi bez roditeljskog staranja i njihovi vršnjaci iz beogradskih srednjih škola su uz podršku saradnika Centra za pozitivan razvoj dece i omladine kreirali predstavu „Pogledaj se!“ koja govori o uticaju Instagrama na sve mlade – bili oni bez roditeljskog staranja ili ne. Predstavu će do kraja decembra izvesti u pet beogradskih srednjih škola, te će o značaju ove teme diskutovati sa oko 300 srednjoškolaca. Projekat „Pozorištem do rešenja problema“ podržan je od strane Ministarstva kulture i informisanja RS.
Predstava teatra u obrazovanju “Pogledaj se!” nastala je kroz seriju radionica na kojima je učestvovalo 20 mladih bez roditeljskog staranja i njihovih vršnjaka, beogradskih srednjoškolaca. Mladi su i autori i glumci u predstavi, a tokom izvođenja srednjoškolci u publici aktivno diskutuju o svakoj sceni, te, uz pomoć moderatora, izvode zaključke o uticaju Instagrama i slici koju šalju na ovoj mreži, kao i realnom stanju u njihovim vršnjačkim grupama, odnosima u partnerskim vezama i porodičnim prilikama.
-Ovu predstavu treba da pogleda što više učenika u što više škola, da se trgnu i da počnu da razmišljaju svojom glavom. Svi mi prepoznajemo da slika koju se šalje na Instagramu nije stvarna, ali svima je lakše da poštuju ta nepisana pravila igre i da se i ponižavaju ako treba da bi dobili pratioce, nego da se suprotstave. Sve prikazano u predstavi je realno, stvarno nam se dešava i jako je važno da o tome možemo da pričamo. Ovo su neki od utisaka srednjoškolaca iz publike nakon prva dva izvođenja predstave. Tokom ove nedelje još tri škole će ugostiti ovu mladu pozorišnu trupu.

© by BGonline. All rights reserved
Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sajt u boji
To Top
PROČITAJTE I OVO:
“Koko” je animirani film o dečaku od 12 godina koji…