fbpx

BG online

ZDRAVLJE

Menopauza ne mora biti stresna

OLAKŠAJTE SEBI PROLAZAK KROZ PROMENE UZ HOMEOPATIJU

Ulazak u menopauzu je prirodan biloški proces kod žena koji usled smanjene produkcije ženskih polnih hormona označava završetak njenog reproduktivnog doba. Starosna dob ulaska u menopauzu varira od žene do žene i može zavisiti od niza faktora kao što su: nasleđe, način života, ishrana, neke bolesti, operacije, lekovi, kao i količina stresa kojoj je žena tokom života izložena.
Svaka žena preživljava te procese na sebi svojstven način. Pored raznih fizičkih simptoma i promena na telu, ona prolazi i kroz razna emocionalna stanja. Na neki način oprašta se od svoje plodnosti i to često doživljava i kao gubitak svoje ženstvenosti i privlačnosti. To je i period kada su deca već odrasla i napuštaju roditeljski dom, pa se javlja i osećaj praznine.

Broj simptoma koji prate menopauzu je veliki i razlikuje se od žene do žene. Većina prolazi iznenadne nalete vrućine koji mogu biti kratkotrajni i praćeni obilnim znojenjem.
Kako promene na hormonskom nivou utiču na raspoloženje, takođe utiču i na poremećaj sna. U menopauzi je česta pojava nesanica praćenih napadima vrućine i znojenjem, ali i anksioznošću.
Mogu se javiti i nesvestice, glavobolje, suvoća kože, bolovi u zglobovima, nedostatak energije… Žene u ovom periodu često dobijaju i na težini, a te dodatne kilograme jako teško skidaju.
Pored fizičkih tegoba, u ovom životnom dobu javljaju se i razdražljivost, slabljenje koncentracije, anksioznost. Pojačava se osećaj ranjivosti što doprinosi i naglim promenama raspoloženja. Žena može biti u nekim situacijama veoma razdražljiva saburnim reakcijama, ali isto tako može zaplakati za svaku sitnicu. Pojavljuje se češće osećaj tuge, a mnoge žene čak zapadaju i u depresivna stanja.

Ublažavanja tegoba homeopatijom

Homeopatski preparati kao prirodne supstance mogu imati pozitivan efekat na hormonsku regulaciju i to bez ikakvih štetnih posledica i biti odlična alternative klasičnoj hormonskoj terapiji. Pravilno odabran homeopatski preparat će ublažiti ili sasvim otkloniti mnoge simptome vezane za menopauzu, počevši od čuvenih valunga, nesanica, suvoće kože, sniženog libida i čak dodati novu dozu energije i usporiti procese na telu koji nastaju kao posledica snižene produkcije ženskih hormona.

Povratak ciklusa

Kod nekih žena koje su prerano ušle u menopauzu moguće je čak vratiti redovan menstrualni ciklus. Homeopatski tretman neće samo ublažiti i otkloniti fižičke simptome već će imati učinka i na emotivni nivo i pozitivno delovati na nervozu, iritabilnost, promene raspoloženja, tugu… Pomoći će ženi da prebrodi depresiju i da se lakše suoči sa promenama koje su nastale i samim tim da lakše i bezbrižnije prihvati novo životno poglavlje koje ima i svoje prednosti.

Suzana Đokić, dipl.homeopata

Kontakt: info@svethomeopatije.rs
www.svethomeopatije.rs
Pratite Homeopatsko-holistički centar Homeocare i na FB strani: https://www.facebook.com/homeocare.centar/

Suzana Đokić, osnivač i vlasnik Homeopatsko-holističkog centra Homeocare u Beogradu.
Nakon završenih trogodišnjih studija iz klasične homeopatije u Beogradu, završava i dvogodišnju specijalizaciju više homeopasthih sistema i postdiplomske studije na The Contemporary College of Homeopathy iz Velike Britanije.
Od 2010. godine drži privatnu homeopatsku praksu u Beogradu.
Organizator je raznih edukacija i seminara, sarađuje sa velikim svetskim imenima u svetu homeopatije i još nekih tehnika holističkog lečenja. Od 2013. godine je koordinator nastave Contemporary College of Homeopathy na prostoru Balkana.
U svom radu koristi i tehniku Recall Healinga i quantum biofeedbacka na SCIO uređaju koji je pravo remek delo među biofeedback i biorezonantnim uređajima.

Intervju sa Suzanom Đokić:

Prognozirali su da nikad neće hodati i govoriti, a on je danas zdrav i nasmejan mladić…

Saveti Suzane Đokić:
Povezanost tela i psihe
Šta se krije iza bolesti?
Emocionalni konflikt kao okidač za bolest
Drugačiji pristup zdravlju
Menopauza ne mora biti stresna
Zdrava, otporna i emocionalno stabilna deca

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
UPOZNAJTE NOVOG SEBE "Ovo je knjiga koja će zauvek promeniti…
error: