BG online

Estetika

Masaža ventuzama

Mnogo veći efekat od ručne masaže

Ovaj originalan proizvod sa sertifikatom, proizveden u Rusiji ima neograničen rok upotrebe.

Koristi se kod redukovanja celulita i masnih naslaga, a tretman ventuzama daje odličan rezultat i kod prehlade, bronhitisa, upale pluća, miozitisa, osteohondroze kičme, osteohondroze vrata, pleuritisa, neuralgije, neuritisa.
Dimenzije ventuze: spoljašnji prečnik: 53 mm, unutrašnji prečnik: 36 mm, visina: 55 mm, težina jedne ventuze:40 gr, težina pakovanja: 100 gr.
Pakovanje sadrži: dve vakuumske ventuze (prečnika 5,5 cm, visine 5,8 cm) izrađene od čistog medicinskog i ekološkog silikona koji ne izaziva alergije, sertifikat na ruskom i uputstvo za upotrebu na srpskom jeziku.
Vakum masaža se aktivno primenjuje u kozmetici i u lečenju celulita. Procedura se sprovodi pokretanjem ventuza po površini kože. Razređivanje koje se stvara prilikom vakum masaže pojačava snabdevanje tkiva kiseonikom, intenzivnu razmenu materija i poboljšava cirkulaciju. Ovaj efekat omogućava obnavljanje i učvršćivanje kože, stimuliše limfodrenažu, izravnavanje potkožnih masnih ćelija. Sličan efekat je nekoliko puta jači nego kod obične, ručne masaže. Ventuze rastežu kožu što omogućava koristan efekat kod fibrozne vrste celulita.
Prilikom vakuum terapije, aktivira se periferni krvotok, poboljšava ishrana kože, mišića, likvidiraju se zastojne pojave u tkivima, pojačava izbacivanje toksina na površinu kože. Zahvaljujući vakuumu, izaziva se lokalni priliv krvi i limfe u kožu iz dubokih tkiva, što reflektorno deluje na krvne sudove unutrašnjih organa. Koža postaje ćvršća, pojačava se elastičnost mišića, naglo se pojačavaju procesi razmene materija u potkožnim masnim ćelijama. Drenažno lifmni efekat masaže smanjuje otoke, što je neophodan uslov za lečenje celulita. Ventuze su napravljene od ekološki čistog medicinskog silikona, koji ne izaziva alergijske reakcije na koži. Po završetku procedure, ventuze treba oprati pod mlazom vode, sa tečnošću za pranje posuđa.

Način primene:
Površinu kože koja se masira potrebno je namazati uljem (preporučuje se ulje od bršljana) ili kremom za masažu. Na kožu se postavlja jedna ili dve ventuze, dozira se snaga vakuma pritiskanjem. Zatim, sa pričvršćenom ventuzom, prave se klizeći masažni pokreti po koži. Premeštanje ventuza mora da bude ujednačeno, u pravcu kretanja venoznog toka. Pokreti mogu biti kružni, „cik-cak“, pravolinijski. Trajanje masaže je individualno i zavisi od stepena zahvaćenosti kože celulitom, izdržljivosti kože na dozirani pritisak. U svakom slučaju, savetuje se da pritisak bude slabiji i oprezniji u početnim procedurama, kada je koža izuzetno zahvaćena celulitom. Broj procedura varira od 5 do 20, u zavisnosti od stanja pacijenta. Procedure se sprovode svakog drugog dana. Masaža se može kombinovati sa ručnom masažom. Posle masaže preporučuje se odmor u trajanju od 30 minuta. Nakon masaže, preoručljivo je, radi hlađenja kože, naneti gel od bršljana. Borbu protiv celulita možete da potpomognete i pilinzima nogu, sa dodatkom kafe (kofein pomaže razgradnju celulita).

Masaža se ne preporučuje u slučaju sledećih bolesti:
Krvarenja u oblasti pluća, tuberkuloze u aktivnom stadijumu, zloćudnih i dobroćudnih tumora, hemoragijske dijateze, kožnih bolesti i preterane osetljivosti, bolesti krvi, iznemoglih stanja, poremećaja rada srca, hipertenzije III stepena, tromboflebitisa, egzema, proširenih vena, epilepsije.
Važno: Ventuze se ne smeju stavljati na oblast: kičmenog stuba, srca, bubrega i dojki.
Primena ventuza kod bronhitisa:
Pacijent se postavlja na stomak, rukama obuhvatajući jastuk, licem okrenutim na stranu. Kosa mora da bude umotana u peškir, da ne bi smetala. Leđa namažite vazelinom, kremom za masažu ili biljnim uljem. Postavite na leđa 5-10 ventuza (za odraslog čoveka) na udaljenosti od tri do pet centimetara i pokrijte površinu leđa peškirom ili ćebetom u maksimalnom trajanju od 10 minuta i to 3-4 puta dnevno. Ukoliko su ostali tragovi na koži od prethodnog tretmana, u sledećem treba birati druge delove kože.

Uklanjanje ventuza
Ne pokušavajte da ventuze vučete sa kože, već lagano povucite ventuzu, ispod nje postavite prst i pritisnite kožu kako bi se ventuza skinula.
Pacijent treba da se utopli i leži bar pola sata nakon procedure.
Takođe, pomoću ventuza je moguće primenjivati je i masažu: masiraju se leđa od donjih lopatica ka ramenima, bočne površine grudnog koša. Pri dejstvu masaže ventuzama, poboljšava se disanje, snižava telesna temperatura i ubrzava protok tečnosti.
Ista procedura se odnosi i na išijas i reumatska oboljenja: masaža kružnim pokretima obolelog dela uz potiskivanje vazduha do te mere, da bude podnošljvo i bez bola. Kad se koža privikne, vazduh može još više da se “usisa”.

Uz svaki komplet ventuza dobija se na poklon knjiga “Stop celulitu”
Pakovanje od 2 originalne ventuze po ceni od 1720 din+ptt troškovi možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:
Video o tretmanu ventusama:

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Novi odgovori na stare probleme Ako ste čuli za koučing,…