fbpx

BG online

ZDRAVLJE

Masaža u 4 ruke- protiv stresa i napetosti (Peđa Filipović)

Da bi ljudsko telo kao najsavršeniji instrument prirode muziciralo na besprekoran način, prepuštanje veštim rukama „štimer majstora“ gotovo je privilegija samih kraljeva. Kroz proces masaže u četiri ruke i dve, po senzibilitetu slične duše, izvajano telo odiše harmonijom jedinstvene celine fizičkog, mentalnog i duhovnog tela što je  primarni cilj svake masaže.
Kraljevska masaža je poseban pravac kreativnosti, postavljena ispred dva terapeuta. Gotovo specifičan način plesa rukama u kojem jedan preuzima kreiranje pokreta, a drugi ga istovetno prati. Osluškujući vibracije tela i prepoznajući blokade klijenta terapeuti istovremeno i balansirano utiču na opuštanje i leve i desne strane. Na ovaj način stimulacija cirkulacije  i protoka limfe uravnotežena je sa obe strane tela, opterećenje srca svedeno je na minimalnu meru, osećaj telesne celovitosti i nedeljivosti dolazi do punog izražaja. Ritmični pokreti inicirani posebno odabranom ambijentalnom muzikom nagone na duboko disanje i sigurno uvode u stanje duboke relaksacije, odlepljujući sa duše  nakupljeni stres, strahove, zaštitne zidine, nesigurnosti. Rezultat ovakve sesije su čist um, gipko telo, topla duša puna ljubavi i samopouzdanja.

Bistre misli u opuštenom telu

Masaža u četiri ruke objedinjuje u sebi proverene modele klasične masaže, šiacu masaže, refleksoterapije stopala i šaka, aromaterapije, holističke masaže. Zagrejana soba, toliko da vam prsti koji vire ispod mekanog frotira ne osećaju hladnoću, uz osvetljenje diskretno da ne napreže vaše očne živce i pozove  na meditaciju koja vama odgovara i prija.
Kroz zvuke muzike što otvara fioke duše, protkan je miris kombinacije etarskih ulja pačulija, sandala i slatke pomorandže. U uglu sobe mali vodopad sa zvukom koji će vas podsetiti da sve teče i menja se, a da živeti sada i ovde znači prepoznati trenutak i potpuno ga profiltrirati kroz sebe. Ne zvuči li kraljevski?
Dok opušteni ležite na stomaku četiri vešte i sinhronizovane ruke ugnezdiće se u vašoj kosi. Jagodicama prstiju fiksiranim za kožu skalpa, dubokim kružnim pokretima otkloniće sve  što je ostalo  kao zapis onoga od čega vam se “dizala kosa” na glavi. Nakon što vam razbistre misli nastaviće talasastim pokretima korenima dlanova da opuštaju mišiće uz kičmeni stub. Zadržavajući se u međulopatičnom delu poručiće plućima da dišu punim kapacitetom, srcu da ritmično i opušteno kuca.

 Poruke svim organima

Spuštajući se na dole, signaliziraće želucu da progura sve iz sebe i istrijažira segmente svakondevice po važnosti. Slede poruke bubrezima, crevima… Preko frotira izgnječiće sedalne mišiće, da bi prokrvili organe male karlice, oslobodili od napetosti išijadični nerv i kukove kako biste lakše hodali kroz vreme i prevenirali od raznih degenerativnih promena i bolesti koje nose navike, genetski zapisi, dugotrajno sedenje i fizička neaktivnost. Cirkulaciju u nogama i protok limfe usmeravaće doziranim pokretima prema srcu, sprečavajući pritom oticanje donjih ekstermiteta, zadržavanje krvi u džepovima vena a samim tim i odlažući proširenje vena, ma koliko ih kao mogućnost nosili u nasledstvu ili profesionalnom riziku. Posebno zadržavanje je na tabanima, pritiscima jagodicama prstiju i korenima dlanova što stimuliše sve refleksne zone na njima, a samim tim i  uvodi red i mir u sve organe i organske sisteme tela. Razgibavanje stopala, kolena, istezanje nogu, svih zglobova tela, ali samo do granice koliko oni to mogu, probudiće u vama osećaj elastičnosti, čistote i poletnosti.

Životna energija

U pripremljenu bazu prirodnih ulja sačinjenu od bademovog, susamovog, jojobinog, avokadovog, semena grožđa, maslinovog, nevenovog, ulja prema segmentu koji masiraju dodavaće i posebno odabrane koncentrate etarskih ulja i pokloniti aromaterapiju. Lavanda i pomoranandža pokloniće topao zagrljaj glavi, eukaliptus vratu i ramenima, bor lopatičnom delu i grudnim mišićima, ruzmarin slabinskom delu, pačuli krsnom i sedalnom regionu, žalfija, ruzmarin i limun nogama, nana stomaku. Nakon opisane uvodne pripreme i zagrevanja, sa toplim uljima počeće proces vajanja vašeg tela.
Svaki delić kože, mišića, krvnih sudova i limfnih puteva do nivoa same ćelije sa svojim memorijskim zapisom naći će se u ovom kreativnom procesu. Terapeuti će, istančanom percepcijom i posebnom posvećenošću, što bi bio uslov za dobrog i prepoznatljivog, onog pravog, posebno vreme posvetiti mestima na kojima se stres i napetost gomilaju. Kao opasnost od blokiranja kretanja životne energije, uzročnika ometanja pune funkcionalnosti, dobrog raspoloženja, osećaja težine i natečenosti, mogli bi kod vas biti baš trapezasti mišići (rameni deo), međulopatični mišići, slabinsko-krsni mišići, mišić lista, vratni deo, grudni mišići ili stomak. U svakom od njih ušuškana je po koja akupresurna tačka čijom stimulacijom ćete osetiti blagi bol, ali samo u granicama prijatnosti do osećaja rasterećenja.

Detoksikacija

Sve što se ovom drevnom umetnošću pokrenulo u vašem organizmu, a podrazumeva detoksifikaciju treba da se izbaci iz tela. Šolja toplog čaja od latica ruža nakon masaže iniciraće proces čišćenja i dodatno relaksirati. Terapeut će vas podsetiti da neposredno posle tretmana bar dva sata ne unosite ništa od hrane, već da potencirate unos tečnosti- one koja vam prija. Osećaj nakon ovakvog tretmana je zaista kraljevski.

Peđa Filipović
Foto: Dragan Milovanović

Preparate kozmetičke linije Peđe Filipovića možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:

Ulje za masažu sa kanabisom Cannabis touch cena: 1000 din (300 ml) i 3000 din (1 litar)+troškovi dostave  
Piling Detox touch cena:  3500 din (1200 grama) i 1500(300 grama)+troškovi dostave 
Cannabis touch piling cena: 3500 din (1200 grama) i 1500 din (300 grama) +troškovi dostave
Detox touch krema za masažu cena : 3000 din (1200gr) i 1800 din (600 grama) +troškovi dostave
Tekstovi Peđe Filipovića:
Moć pelina i lek za 3000 bolesti
Masaža stopala by Peđa Filipović
Svoje tuge čuvam i ponekad im se vratim
Ljubav se razmenjuje dodirom
Odmorite umorne oči
Porodica se gradi od trenutka kad se dete začne
Dodir ljubavi za mamu i bebu
Savremeni wellness koncept SELFNESS
Lice je naša lična karta
Stres ostavlja zapise na duši, telu i muti nam misli
Vežbe za buđenje ličnih potencijala
Zaplovite pučinom svog mira, svesni da tako investirate u svoje zdravlje
Oči u oči sa sobom i prošlošću
Detinjstvo kao roditelj duše
Treptaj duše i koraci ka sebi

Intervju sa Peđom Filipovićem:

Svoje tuge čuvam i ponekad im se vratim (Peđa Filipović)

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Nenametljiva, strpljiva, studiozna i stručna ona uliva poverenje. Sandra Drinčić,…
error: