BG online

Roditeljstvo

Najmlađi klijent na stolu za masažu Peđe Filipovića i Kraljevih Čardaka

BEBAMA SU POTREBNI DODIR I LJUBAV

Predavanje iznenađenja Peđe Filipovića u okviru programa „Pozdrav životnoj energiji“ održanog u SPA centru hotela „Kraljevi čardaci“ na Kopaoniku dugo će se pamtiti i prepričavati. Specijalni gost je ovom prilikom bio dečak iz Kuršumlije star samo tri nedelje. Malenog Vuka Đurđevića su na Kopaonik doveli roditelji Danijela i Aleksandar Đurđević. Oni su tokom masaže koju je njihovom mezimcu priuštio čuveni terapeut Peđa Filipović uživali u osmehu zadovoljstva svog mališana.
Polaznici programa „Pozdrav životnoj energiji“ su takođe bili oduševljeni Vukom Đurđevićem i masažom bebe koju im je Peđa demonstrirao.
-Ovaj program šalje simboličnu poruku novog rađanja i novog početka što rad na sebi sa sobom i donosi – podsetio je Peđa i dodao da je Vuk Đurđević najmlađi gost popularnog hotelsko apartmanskog kompleksa Kraljevi čardaci na Kopaoniku, kao i najmlađi posetilac modernog SPA centra. On je bio sjajan model za demonstraciju masaže beba u kojoj je neizmerno uživao.
Peđa Filipović preporučuje roditeljima da svoju bebicu masiraju uveče pred spavanje, desetak minuta nakon kupanja. On je masirajući Vuka demonstrirao tehnike masaže beba kao i način na koji se najmlađima u tim trenucima komunicira.
Neki od polaznika programa „Pozdrav životnoj energiji“ su se tokom Peđinog predavanja raznežili, prisetili prvih nedelja svog majčinstva i pustili poneku suzu.
-Roditelji često ne znaju kako da procene pritisak koji smeju da imaju na telo bebe. Uvek im svetujem da stave prst na svoju očnu jabučicu i pritisak koji je njima prijatan je isti onaj koji treba da koriste kad masiraju svoju bebu.
Za masažu beba Peđa najčešće preporučuje pročišćeno, mlako susamovo ulje, a za masažu bebinog stomačića uvek napominje da treba da bude u pravcu kažaljke na satu i dodaje da ona veoma efikasno oslobađa bebu grčeva i napetosti u stomaku. Nožice se bebi masiraju od stopala prema kukovima, prstići se posebno masiraju, a masaža leđa bebama izuzetno prija.
-Bebe uživaju u masaži podjednako kao i odrasli. Ona doprinosi i izuzetnoj vezi roditelja i dece, a deca kojima su pružani ljubav i dodir odrastaju u samostalnu decu, sigurnu u sebe. Stalna razmena ljunavi i dodira je detetu važnija od svega.

Branka Gajić

Sveća za Masažu by Peđa Filipović

Tekstovi Peđe Filipovića:
Moć zagrljaja, lekovitost suza, snaga osmeha i najlepši poklon koji možemo pružiti sebi
Regeneracija, relaksacija, mentalna, fizička i duhovna harmonizacija
Moć pelina i lek za 3000 bolesti
Masaža stopala by Peđa Filipović
Svoje tuge čuvam i ponekad im se vratim
Ljubav se razmenjuje dodirom
Odmorite umorne oči
Porodica se gradi od trenutka kad se dete začne
Dodir ljubavi za mamu i bebu
Savremeni wellness koncept SELFNESS
Lice je naša lična karta
Stres ostavlja zapise na duši, telu i muti nam misli
Vežbe za buđenje ličnih potencijala
Zaplovite pučinom svog mira, svesni da tako investirate u svoje zdravlje
Oči u oči sa sobom i prošlošću
Detinjstvo kao roditelj duše
Treptaj duše i koraci ka sebi

Intervju sa Peđom Filipovićem:

Svoje tuge čuvam i ponekad im se vratim (Peđa Filipović)

© by BGonline. All rights reserved
1 komentar

1 komentar

  1. Šana

    15/07/2017 at 08:58

    Pedja pedja☺ malo dete u velikom čoveku.fascinira tvoja ljubav prema onome sto radis i kako je prenosiš na nas.ljubim te

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sajt u boji
To Top
PROČITAJTE I OVO:
UPAKOVANA NOSTALGIJA MIŠE ĆIRIĆA „Izađite životu u susret i ne…