fbpx

BG online

Sajam turizma
ODMOR I PUTOVANJA

“Martinovanje” u Beogradu

U Sloveniji se “Martinovanje” slavi više od ostalih vinskih praznika, a prema običajima ova svetkovina počinje 11. novembra, u 11 sati, 11 minuta i 11 sekundi, a u Sloveniji se “Martinovanje” slavi više od ostalih vinskih praznika. Slovenački poslovni klub (SPK) u Beogradu obeležio je u Skadarliji „Martinovanje“, stari slovenački praznik kada „mlado“ vino postaje „pravo“ vino.
To je bila i prilika da se Slovenija predstavi kao “Zelena, aktivna i zdrava” destinacija u kojoj turisti mogu da uživaju. Ove godine promovisana je Nova Gorica, grad star 70 godina, poznat po ljudima, hrani, vinu, ružama, reci i reci Soči.

Pršut i vino

“Martinovanje” je u Beogradu obeleženo uz veliki broj gostiju. Matej Arčon, župan Nove Gorice, predstavljajući ovu turističku destinaciju, nazdravio je svima uz mlado vino, a Vladimir Gasparič, ambasador Slovenije u Srbiji, naglasio je da je sve bolja saradnja između Slovenije i Srbije i da su brojne mogućnosti saradnje na planu turizma i privrede. Sastavni deo “Martinovanja” kojem su prisustvovale brojne zvanice, članovi i poslovni partneri Slovenačkog poslovnog kluba, predstavnici turističke organizacije Slovenije ali i turističkih agencija Srbije, kao i mediji, bili su i zabavni program, kao i tradicionalni gastronomski specijaliteti koje je pripremio Saša, vlasnik Gostione Žogica iz Nove Gorice. Na meniju u Skadarliji su bili kraški pršut, jurčkova pašteta, paštafažol, pečenica, ribić u panceti, dinstane repice… Poseban užitak su, pored tek „krštenog“ mladog vina, bila vina iz Vipavske doline i Goriških brda, poput belog pinoa, zelena, kaberne sovinjona i drugih.

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
LIDER MORA BITI DOBAR ČOVEK LIDERSTVO: Filozofija, Veština ili Talenat?!…
error: