fbpx

BG online

Sajam turizma
Intervjui

Ljubavne bajke postoje

Obe vole Nikosa (Maja Volk i Milena Živković)

Nekad je u njihovom stanu bila velika gužva, ali tokom poslednjih godinu dana se sreću tek u prolazu, ponekad i na aerodromu, a s vremena na vreme i u Atini gde su obe našle svoje srodne duše. Maja Volk i njena dvadesetsedmogodišnja ćerka Milena Živković zaljubljene su u Grke. Obe u Nikosa. Nikos stariji je Majina velika ljubav koju je upoznala preko interneta, dok je Milena svog Nikosa prvi put “srela” na Instagramu.
Maja je spletom najluđih okolnosti upoznala čoveka svog života Nikosa, a nakon godinu i po dana njenoj ćerki Mileni se život preokrenuo posle poruke na Instagramu koju je dobila od lepog i nasmejanog Nikosa, momka iz Atine koji živi samo tridesetak kilometara od Majinog novog doma, a tako daleko od Beograda iz kojeg su obe poletele u zagrljaj svojim grčkim ljubavima.

Sudbonosni online susret

Pre godinu dana Milena je dobila zadatak da pričuva kuću i pse Maji i Nikosu dok su oni na putu. Dan pred polazak u Atinu stigla joj je šarmantna i duhovita poruka na Instagram na koju je odgovorila iako nema običaj to da radi. Sudbina je htela da ona već sutradan kolima krene ka Atini i par dana kasnije vidi i uživo zgodnog i nasmejanog košarkaša.
-I pre nego smo se videli Nikos mi se dopao. Ja sam u to vreme tek izašla iz duge veze i nisam htela sebi da dozvolim da poletim i zanosim se. Bilo je mnogo koincidencija oko njega, od toga da je rođen na isti dan kao moj brat, ja sam rođena istog dana kad i njegov  tata, da mu je mama imala rak kao i moja mama… Dogovorili smo se da se nađemo u Atini. Krenula sam metroom koji je projurio tih 30 km koliko mi je trebalo od mamine i Nikosove kuće do tamo. Već tokom dopisivanja smo prešli neku drugarsku granicu, pa sam mu rekla da me kad se vidimo zagrli. Već tad sam ga gledala kao prijatelja, mada mi je on rekao da prijateljstva neće biti- priseća se kroz osmeh Milena. –Kad smo se ugledali osetila sam nešto što nisam nikada pre. Znala sam da je „to-to“. Ne umem to da objasnim, ali znam da smo se oboje pogubili, da on nije mogao da nađe kafić u koji je hteo da me vodi, pa ga je locirao tek na gps-u. Izgubio se u svom gradu! Oboje smo se izgubili. Varnice su neprekidno bile među nama, ali niko nikog nije uhvatio za ruku iako smo goreli od želje. Razgovarali smo pet sati u kafiću. Konobar nas je gledao i mislio da smo momak i devojka koji se nisu dugo videli. Predložio mi je da idemo kod njega da mi pokaže pogled sa njegove terase. U sebi sam pomislila „Vidi ti njega, upoznao me je juče i već me vodi kući“. I zasta se sa njegove terase pruža divan pogled. Bio je veliki džentlmen, nista mi nije uradio. Čak sam ga ja prva poljubila. Samo smo se poljubili i pomislila sam „to je verovatno ljubav čim me je vratio kući do Koropija tih 30 km“.

Zaboravila zašto je došla

Tih nekoliko dana do povratka Maje i Nikosa sa puta, Milena je provela u Atini sa svojim novim momkom Nikosom. Viđali su se svakog dana, a mami je s ushićenjem odmah po povratku ispričala sve.
-Dok smo bili na putu povremeno bismo preko gps-a proverili gde se Milena nalazi i kad smo videli da je kod atinskog zatvora uplašili smo se, a u stvari se ispostavilo da Nikos živi u tom kraju-priseća se Maja, dok Milena dodaje da nije želela Maji da javlja šta se dešava dok i sama ne vidi u kom pravcu ide njihov odnos. -Kad sam se vratila kući i videla  cveće koje je uvenulo shvatila sam sve i to koliko se Milena zaljubila, toliko da je zaboravila i zašto je došla. Srećom, psi nisu ostali gladni.
O svojoj ljubavi sa Nikosom Milena priča sa posebnim sjajem u očima.
-Nisam mogla da verujem da ovakva ljubav može meni da se desi. Nekad sam mislila da nisam toga vredna. On je mlađi 1.5 godinu od mene, veliki je džentlmen, i neverovatno zreo momak. Eto, ispada da su i kod mene i kod mame mlađi slađi 🙂 . Dopunjujemo se, poštujemo i iskreni smo jedno prema drugom, a meni je to najvažnije.

Uz njega mogu sve

Milena kaže da iako je od rođenja bila mala buntovnica, imala je oduvek maminu podršku u svemu. Maja je naročito bila srećna kad je videla Milenu ponovo nasmejanu nakon ljubavnog  brodoloma iz kojeg je nedugo pre toga izašla.
-Mama je prva primetila da sam prestala da se nadrndana budim ujutro. Prolepšala sam se i sijam već godinu dana. Sve mi je to sa Nikosom u mojoj glavi bilo previše dobro da bi bilo istinito – iskrena je Milena i kaže da je u početku umela da vrati sebe u prošlost, prebira po sećanju i traži neke sličnosti sa euforijom koju je imala na početku veze sa nekim drugim momcima, ali zaključak bi uvek bio isti- nikad joj nije bilo tako lepo kao sad. -Nikos i ja smo povezani na nekom višem nivou zaljubljenosti koji je takav da ne možemo jedno bez drugog, ali na jedan potpuno zdrav način. Pružio mi je podršku za sve, njegova emocija mi je vratila i snagu i samopouzdanje. Poverovala sam uz njega da mogu sve, jer ako on veruje u mene zašto bih ja bila skeptična?

Svi su me momci varali…

Da li srodne duše žive u online svetu, nameće se pitanje kad sedite u društvu Maje i Milene. Njih dve se šale na svoj račun i kažu da nije isključeno da će Milena deci a Maja unucima pričati kako su svoje ljubavi upoznale jedna na Instagramu, druga na sajtu za upoznavanje.
-Hvala Bogu da je Nikos poslao tu poruku na Instagram. Rekao je da mu je privukla pažnju moja slika sa psom. Kaže da je na slici bio moj mio lik i da je želeo da vidi ko sam. Ja sam se od malena borila sa kompleksima, mislila sam da nisam vredna. Svaki dečko me je varao, a moje samopouzdanje je bilo nisko. Uvek sam htela da budem bolja za „njega“, a sad znam da treba da budem dobra za sebe.
Ne sme u vezi samo jedna osoba da raste i razvija se, to je važna lekcija iz ljubavi koju je Milena naučila. Uz Nikosa je spoznala i kako izgleda ljubav na stranom jeziku, a Maja i ona uglas kažu da je najveća prednost što ne mogu da se svađaju sa svojim partnerima.
-Moj engleski je besprekoran, kao i njegov. Veza nam ne bi bila ovakva da nije tako. Nema šanse da se posvađate na engleskom i neke rasprave se svedu na razmenu argumenata i priču o tome ko je u pravu- priča Milena i kaže da već dugo uči grčki kako bi mogla da ima i kvalitetan socijalni život jer Grci nisu baš raspoloženi da govore drugim jezikom.
Kod Maje Volk i njenog Nikosa je situacija malo drugačija. Njihova ljubav živi na 4 i razvija se na četiri jezika, srpsko-rusko-francusko-engleski…
-Kad je reč o grčkom, jedino znam erotski grčki jezik koji je neupotrebljiv u drugim situacijama. Mene moj Nikos strašno zasmejava kad čita na srpskom. Grci su glasni i strasni, a pre svega su veliki džentlmeni- kaže Maja.

Čekanje i zahvalnost

Milenin Nikos je košarkaš i košarkaški trener koji u Olimpijakosu trenira zdravu decu i decu ometenu u razvoju. Ustaje svakog dana u šest ujutro, odlazi na svoje obaveze, a Milena veći deo dana kad je u Atini provede čekajući ga. I nije joj teško.
-Neizrecivo je koliko je on na tome zahvalan, dok meni od njega treba samo emocija i za to ću da žrtvujem sve- priča Milena koja na pitanje šta je po zanimanju kaže „ja sam pre svega čovek“ i otkriva kako izgledaju njeni životni planovi. – Volim da kažem da sam „čovek“ kad vidim kako se neki predstavljaju. Moja majka ima dva doktorata,otac mi je ekonomista. Nisu me primili na glumu, ali se nisam dala pokolebati. Živela sam i radila neko vreme u Americi, ali sam se vratila jer tamo nisam bila srećna. Volim da se šalim, pričam viceve na mom blogu www.instagram.com/mileena_generacijo, ali malo me ljudi kapira. Kao srednje dete u kući uvek sam se borila za pažnju i izborila se. Pevala, igrala, glumila kad god nam neko dođe. Nekad sam se mučila sa viškom kilograma što je doprinelo tome da razvijam duhovitost i utičem na ljude iznutra. Da sam rođena lepa bila bih plitka, a ovako sam izgradila odbrambni mehanizam.Nisam sujetna, a moji pratioci na Instagramu vole moju vrckastu ličnost. Volim da opsujem, srčana sam, pričam bez filtera.

Sirovi život – Maja Volk

Tvrdoglave buntovnice

Dok sluša svoju Milenu, Maja se priseća kako je njena mlađa ćerka od malena na neki način kopirala njen život uključujući i njene greške.
-Znala je da se izgubi na istoj autobuskoj stanici kao i ja, zaljubila se u Grka, odlazi kod svoje ljubavi u Atinu kao i ja, obojica se zovu Nikos, upoznali su se preko interneta… Obe smo tvrdoglave i kad nešto odlučimo to ćemo uraditi, a ja nemam drugi izbor osim da je podržim. Veoma je odgovorna i umem da kažem kad pričam o Mileni da sam rodila sebi majku jer više brine o meni nego ja sama.
-Au kad se setim tog dana kad je krenula u Atinu da se upozna sa Nikosom… Rekla sam joj da mi se obavezno javi čim sleti da bih znala da je sve u redu i da je taj čovek ok. Ali, ona se nije javila DVA dana. I dok su meni kroz glavu prolazili najgori scenariji ona je uživala sa njim i javila se posle dva dana-priseća se Milena.
U njihovom domu Maja i Milena se sreću u prolazu, uglavnom nisu u isto vreme u Atini, a kad im se poklope termini umeju da zajedno odu u šoping ili svaka sa svojim Nikosom stigne na dogovoreno mesto gde zajedno večeraju. Maja je oduševljena mladim Nikosom i time što je stalno nasmejan. Njegov otac Argiris Kaburis je velika zvezda u Atini, nekadašnji košarkaš Olimpijakosa koji je dao odlučujući koš u poslednjim sekundama kad je Grčka osvojila evropsko prvenstvo u košarci.
-On ne priča engeski, ali se on i ja volimo i razumemo više od svih u kući. To je ta emocija. Nikosovi roditelji vide koliko ga volim i čekam i kao rođenu ćerku su me primili. Ja verujem u ljubav. Vreme će pokazati kuda će otići ova naša priča, a i kad bismo sutra raskinuli ja sam zahvalna na tome što sam ga upoznala- kaže Milena dok Maja dodaje:
-Mi verujemo u ljubavne bajke, ali u svakoj vezi morate da se investirate, da je negujete i zalivate. Sve ovo je lepo, a na nama je da to održimo.

Branka Gajić
Foto: Sanja Rajković
 

Radionica prirodne ishrane Maje Volk u Beogradu

Maja Volk će 27.02. od 17h do 19h održati radionicu prirodne ishrane u Beogradu na kojoj će pored brojnih saveta o konceptu prirodne ishrane biljnim namirnicama pokazati i kako se pripremaju zdravi slatkiši, sokovi koji su odličan izbor za detox organizma i jačanje imuniteta, dok će deo radionice posvetiti autofagiji.
Radionica se održava u maloj grupi.
Obavezne prijave na mejl: majavolkradionica@gmail.com ili tel. 066060820

Ako živite van Beograda i niste u prilici da dođete na radionicu 27.02. možete poručiti vašu online ulaznicu mejlom majavolkradionica@gmail.com

 
Intervjui sa Majom Volk:
Postala sam zdrava tek u 50-oj
Zdrava hrana, vežbe za osećanja i lekovi za psihičke otrove na radionici Maje Volk
Promenite ishranu, zavolite sebe
Recepti za zdrave, srećne i razigrane pse
Pseći kuvar Maje Volk
Kuglice – čokolada od rogača, bez šećera
Birala sam samoću da ne bih bila ranjena i razočarana
Od poznanstva preko interneta do strasne ljubavi
Veganska ishrana čuva zdravlje
Kako biti dobar prema sebi i osvojiti zdravlje?
Naćo sos po receptu Maje Volk
Recept za napitak kojim se najbolje čisti jetra
Zašto ne treba jesti meso?
Sirova hrana u tanjiru Novaka Đokovića
Popodnevna dremka produžava život 30%
Kako da voćni obrok bude uživanje?
Koju hranu jesti pred ljubavni sastanak?
Potisnute emocije razboljevaju ljude
Zašto su zagrljaji lekoviti?
Živa hrana- živo telo
Zdravlje je veliki i ozbiljan posao
Anti stres vežbe Maje Volk
Sirova hrana za zdrav život i srećne misli

Od poznanstva preko interneta do strasne ljubavi

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Predstavljamo vam recept za najzdraviju verziju omiljenog sitnog kolača- bajadere,…
error: