BG online

ZDRAVLJE

Loptica koja menja kvalitet života

Naučite samomasažu leđa teniskim lopticama

Kako opustiti napeta leđa? Ovo pitanje muči mnoge ljude koji usled stresnog i brzog života svakodnevno osećaju pritisak i bol u svojim leđima. Ugledni terapeut Peđa Filipović upravo njima je namenio svoju radionicu na ovu temu tokom koje je polaznicima otkrio brojne načine da sebi pomognu, a pri tom to urade bezbedno i bez bilo kakve mogućnosti da se povrede.
U prijatnom ambijentu, uz divan miris nesvakidašnjih Naiablanka sveća, organske Stassen čajeve i keksiće s potpisom KexBox polaznici još jedne Peđine radionice otišli su kući sa širokim osmehom, novim znanjima i veštinama, a posebno su bili oduševljeni malim tajnama koje im je otkrio nesebični učitelj.
Peđa Filipović je svakom polazniku radionice poklonio tenisku lopticu koja je u ovom slučaju bila nezamenjiv rekvizit u tretiranju i masaži bolnih leđa.
Na koji način je možemo koristiti otkrio je Peđa za BGonline i najavio za 5.jul ekskluzivnu radionicu „Samomasaža teniskim lopticama“.
-Kad nemamo nikog da nas izmasira  dve obične teniske loptice nam mogu mnogo pomoći. One su veoma otporne , a samomasaža ovim lopticama izuzetno može pomoći kod oslobađanja mišićne napetosti leđa, kao i generalno opuštanju- otkriva Peđa koji je na radionici „Opustite napeta leđa“ otkrio nekoliko vežbica nakon kojih su polaznici radionice oduševljeno konstatovali da ta jedna loptica može da reši mnogo njihovih svakodnevnih tegoba.
Ono što muči mnoge ljude su miofibroziti, sitne kvržice, bolne pod rukom. Peđa polaznike svojih radionica uvek upoznaje i sa tim gde se nalaze ova bolna područja, ali i važne akupresurne tačke, kao i trigeri.
-Specifičnost samomasaže teniskim lopticama je između ostalog u tome što one jasno pokazuju gde je najveći spazam. Sa lopticama se radi u ležećem položaju na podu, ali to možemo uraditi i tako što ćemo ih postaviti na zid i masirati napete mišiće leđa. Jedna od reakcija je intenzivna toplota u tom delu, bolja cirkulacija i osećaj rasterećenosti i olakšanja. Primenjuju se usled napetosti uzrokovane stresom, neaktivnošću, nepravilnim pozicijama tela. Kod upale nerava, degenerativnih promena i diskushernije ova terapija nije preporučljiva- napominje Peđa Filipović.

Foto: Dario Konstantinović

 

Moć pelina i lek za 3000 bolesti

Tekstovi Peđe Filipovića:
Sve što treba da znate o maderoterapiji
Holistički tretman MOCUSHI
Od ulja kanabisa do detox pilinga sa aktivnim ugljem i zeolitom
Sve što niste znali o celulitu
Vajanje uma, duše i tela
Uticaj muzike na zdravlje i rad unutrašnjih organa
Moć zagrljaja, lekovitost suza, snaga osmeha i najlepši poklon koji možemo pružiti sebi
Zaplovite pučinom svog mira, svesni da tako investirate u svoje zdravlje
Oči u oči sa sobom i prošlošću
Detinjstvo kao roditelj duše
Treptaj duše i koraci ka sebi

Intervju sa Peđom Filipovićem:

Svoje tuge čuvam i ponekad im se vratim (Peđa Filipović)

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
KUDA VODI NEDOSTATAK EMOCIONALNE PODRŠKE? (Bežanje u rad ili u…

You cannot copy content of this page