BG online

Lični razvoj

Ljubavne dileme

Ko nas voli bezuslovno?

Često od budućih partnera očekujemo da nas vole onakvom ljubavlju kakvom je to samo baka umela. Ona nas je bezuslovno prihvatala, nesebično se davala, a kad bi nas mama ili tata grdili ona nas je branila. Sa njom smo se osećali sigurno. Istu takvu sigurnost tražimo u narednim ljubavima, od partnera. Svi žele da nađu nekog ko će ih voleti kao njihova baka, a niko ne traži DA VOLI tako kako je ona umela.
Divno je ako ste imali takvu baku ili nekog ko se starao o vama kada ste bili mali, međutim, kao odrasli mi ipak volimo drugačije. Biramo koga ćemo da volimo. To je neko ko je zadovoljio neke naše kriterijume (visinu, boju očiju, obrazovni status, materijalni status, moralna načela…) i spremni smo da budemo u tom odnosu, dok ga nešto ne naruši.

Pogled na sebe očima ljubavi

Tako je jedan momak došao u moje svetovalište da mu pomognem u preispitivanju odluke da ne bude sa bivšom devojkom. Ona je napravila grešku, narušila je moralno načelo koje je njemu jako važno. Rekao joj je to i raskinuo s njom. Često ga je zvala i slala poruke. On nije odgovarao. Kaže da ga je „smaralo” to i da nije znao šta da radi. Uvideo je razliku između nje i njenog ponašanja. Svestan je da svi možemo da pogrešimo. Razumeo je kako se ona oseća. Pristao je da se nađe još jednom s njom i jasnije joj ukaže na svoj stav. Pri tom je sačuvao granicu koju je podvukao. Njegov oslonac u ovako kriznoj situaciji, bila je SAMOLJUBAV koju mu je baka izgradila.
Kad gledate na sebe bakinim očima, kao poklon koji nekom dajete- sa svim svojim kvalitetima, ne plašite se da postavite uslov onom ko poklon dobija.

Milica Savić
Foto: Dario Konstantinović
Mesto snimanja: Picerija Andiamo

Milica Savić je diplomirani psiholog, TA savetnik, posrednik-medijator i voditelj trening grupa: ASERTIVNI TRENING i EMOCIONALNA PISMENOST.
Radno iskustvo je sticala kao psiholog u Centru za socijalni rad i kao psihologt u školi, a radila je i kao koordinator Savetovališta za mlade.
Milica Savić je vlasnica savetovališta “ENIGMA” u Novom Sadu.
Aktuelni treninzi Milice Savić:
“Mentalni aikido” za studente, “Veština komuniciranja-Asertivni trening” i “U kontaktu sa emocijama-emocionalna pismenost”
Prethodne radionice: “Mama,ti me voliš”, “Šta je dobro da deca znaju, da kvalitetno odrastaju?”, “Ljubav mi srce mori…”,”Šta mi krade vreme, pa ne učim?”

Milicu Savić možete kontaktirati mailom: savetovaliste.enigma@gmail.com
Skype: savetovaliste.enigma
Web site: www.savetovalisteenigma.com
Fb: Savetovaliste.Enigma
Tel: 064/582-11-03

Intervju sa Milicom Savić:

Psiholog kao najbolji prijatelj

Saveti Milice Savić:
Milica Savić
Kako preboleti bivšeg partnera?

Formule ljubavi – Zoran Milivojević

© by BGonline. All rights reserved
Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sajt u boji
To Top
PROČITAJTE I OVO:
PROČITAJTE I OVO:
Pornografski sadržaji kao ventil nakon posla Zavisničko ponašanje nekad je…