fbpx

BG online

Lični razvoj

Ljubavna dinamika menja partnerski odnos

Znate li kako se voli?

Zasto su neki ljudi nesrećni u ljubavi? Jednostavno, zato što ne znaju kako se voli- kaže NLP trener Svetlana Lukić koja putem FB grupe Srećna i uspešna žena vodi svoje polaznice kroz svet upoznavanja sebe, ljubavi i partnerskih odnosa, a sa svojim mentorom Zoranom Drobnjakom vodi treninge pod nazivom „Stvarna ljubavna dinamika“.
Zašto je važno znati šta je ljubavna dinamika?
„Na naš pogled na ljubav veliki uticaj ima okruženje u kojem smo odrasli. Neki imaju primer mame i tate koji su se razveli ili su živeli u porodici u kojoj su svedočili lošem braku svojih roditelja i mislili da može samo tako da se živi. Ljubav nije stvar, već je dinamika i proces. Funkcioniše tako što obe strane u odnosu rade neke stvari. Kad na primer žena zvoca, a muškarac neće da joj pokaže emocije, ne mogu da imaju pomak u svom odnosu. Zvocanje se uvek pretvara u svađu. Problem je u tome što niko ne želi prvi da počne da se menja. I dok je tako njihov odnos će ostati isti. Za drugačiji rezultat važno je menjati svoje ponašanje“- kaže Svetlana Lukić.
Kako ljubavna dinamika funkcioniše?
„Mi ne možemo da prepoznamo da li neko u sebi nosi malo ili mnogo ljubavi i istina je da ne možeš voleti druge ako ne voliš sebe. Tragači u ljubavi samo uzimaju, pa samim tim i nalaze partnere koji imaju isti problem, pa samim tim u tom odnosu nijedna strana ništa ne dobija. Ako neprekidno tražimo svoju „polovinu“, to nam govori da nam naša „polovina“ nedostaje. Važno je taj pogled na sebe promeniti, prestati sa žaljenjem na loše detinjstvo ili okolnosti u kojima smo nekada bili. Ko želi može sebe da promeni, da izdvoji vreme i radi na sebi, ali isto tako treba da zna da za kratko vreme ne može da popravi 30 godina lošeg odnosa prema sebi. Svaki brak može da se popravi ako oboje žele da rade na odnosu i ako žele da sebe popravljaju. Trening „Stvarna ljubavna dinamika“ namenjen je pojedincima i parovima koji žele da vole i budu voljeni, da savladaju veštine i znanja koji će im pomoći da uživaju u intenzivnoj ljubavi. Ljubavna dinamika može biti intenzivna, zanimljiva, ispunjavajuća, burna ili samo prelepa. Na ovom treningu um vežba konkretne stvari koje na direktan način utiču na to uz konkretne principe i tehnike koje vode u privlačnost i razigranu ljubavnu dinamiku. Kad ljubav pretvorimo u dinamičan proces u kojem mi aktivno učestvujemo i svojim ponašanjima doprinosimo da se ljubav razigrava i rasplamsava ili kopni i jenjava, mi postajemo uzrok ljubavi, a ne puka posledica okolnosti, sreće i događaja. Dobijamo razumevanje i jasnoću šta se tačno događa u dinamici ljubavi i šta smo do sad radili dobro, a šta je bilo na našu štetu. Prepoznajemo šta podiže, a šta obara privlačnost, kako biti interesantniji partneru, šta budi dosadu i kako da “začinite” vezu“.

Svetlana Lukić
Foto: Dario Konstantinović

FB grupa Srećna i uspešna žena: www.facebook.com/groups/622370211671935/
FB grupa Nova Godina Novi JA: www.facebook.com/groups/454639668567706/
info@svetlanalukic.com
www.svetlanalukic.com

Intervju sa Svetlanom Lukić:
https://bgonline.rs/od-djaka-pesaka-do-zene-koja-zivi-svoj-san-svetlana-lukic/

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Predstava "Placebo",Narodnog pozorišta u Prištini po tekstu Aleksandra Jugovića, u…
error: