BG online

Vesti

Ljubav nije nasilje

Tinejdžeri napisali pesmu protiv nasilja u partnerskim odnosima

„Kad kažem ne, to znači ne…“ deo je refrena pesme „Mogu da neću“ koju su komponovali i napisali đaci Muzičke škole „Stanković“ iz Beograda uključivši se, na taj način u kampanju „Mogu da neću! – Ljubav nije nasilje“, koju već godinu dana sa mladima sprovodi Autonomni ženski centar.
Učenice i učenici, autori ove pesme rekli su medijima da su im radionice na kojima su razgovarali o kvalitetnim partnerskim vezama pomogle da otvoreno govore o svojim problemima, ali i da prepoznaju neke forme nasilja koje do tad nisu umeli.
-Nije ljubav ako moraš da mu se javljaš na svaka dva minuta, ako ti čita poruke, ako te ponižava pred društvom, ako te vređa, ako ti ne veruje… Kad ovo kažete, mislite da većina devojaka razume ove poruke, ali kroz razgovor sa njima shvatite da mnoge ne umeju da prepoznaju sve oblike nasilja- rekla je Sanja Pavlović, aktivistkinja Autonomnog ženskog centra, govoreći o kampanji „Mogu da neću! – Ljubav nije nasilje“.

Ljubomora kao nasilje

Ona je dodala da je od početka u aktivnostima ove kampanje učestvovalo više od 9000 mladih ljudi, da su razgovarali sa oko 700 srednjoškolki i srednjoškolaca i organizovali 60 javnih akcija u 15 gradova. Najveću pažnju mladih privlačile su diskusije na teme različitih oblika diskriminacije, kao i kontrole u vezi, a posebno ljubomore, za koju sada ovi mladi ljudi znaju da predstavlja jedan od nasilnih obrazaca.
Kampanja će biti nastavljena tokom 2018. radom među studentkinjama i na fakultetima po Srbiji s ciljem da se otvorenije govori o seksualnom uznemiravanju među ovom populacijom.

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Pogledajte novi spot „ Kuća puna naroda” „ KUĆA PUNA…