BG online

Vesti

Leonardo Dikaprio u filmu “Povratnik” (trejler)

AVANTURA PREŽIVLJAVANJA I MOĆ SNAGE LJUDSKOG DUHA

Drama o preživljavanju u divljini Alehandra G. Injaritua koja je osvojiila čak 12 nominacija za Oskara, biće premijerno prikazana 21.januara u bioskopu Cineplexx Ušće Shopping Center u 20h u najnovijoj 4K rezoluciji.

Film “Povratnik” u u kojem glavne uloge tumače Leonardo Dikaprio i Tom Hardi, sniman je u zabačenim predelima Kanade i Argentine. Tokom snimanja korišteno je isključivo prirodno svetlo, a sve je snimano u 4K rezoluciji koja nudi četiri puta veću gustinu piksela u odnosu na trenutno najrasprostranjeniji 2K standard, a to znači 4 puta više detalja i daleko veći kontrast, što ovom filmu daje nestvarnu vizuelnu lepotu.leonardoDikaprio

Prema rečima Leonarda Dikaprija ovo je najizazovniji projekat sa kojim se susreo do sada u svojoj dugogodišnjoj karijeri. Snimajući ovaj film četrdesetogodišnji glumac je proveo devet meseci u konstantnoj hipotermiji u jezivoj hladnoći severnih kanadskih i južnih argentinskih predela. Da bi dosledno dočarao lik američkog lovca Hjua Glasa, Leonardo je strpljivo provodio i po 5 sati dnevno u šminkernici, kako bi rane koje je u filmu zadobio tokom borbe sa medvedom izgledale što realističnije.

Povratnik je uzbudljivo filmsko remek-delo koje prikazuje epsku avanturu preživljavanja jednoga muškarca i izuzetnu moć snage ljudskog duha. Lovac Hju Glas (Leonardo Dikaprio), koga su teško povređenog, njegovi pratioci predvođeni Džonom Ficdžeraldom (Tom Hardi) ostavili da umre duboko u američkoj divljini, okružen surovom zimom i neprijateljskim plemenima, vođen je jakom voljom kao jedinim oružijem. On se bori za život, dok mu želja za osvetom ne jenjava.leonardoDikaprio1

Do sada je “Pobednik” nominovan u 12 kategorija za Oskara: za najbolji film, režiju, glavnog (Dikaprio) i sporednog glumca (Hardi), fotografiju, kostim, montažu, scenografiju, šminku, vizuelne efekte, montažu zvuka i miks zvuka.
Dobitnik je i tri Zlatna globusa uključujući nagrade za najbolji film, najbolju režiju i najboljeg glumca. Kritičari ga nazivaju spektaklom godine koji se ne sme propustiti.

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
JELOVNIK MAJE VOLK Zar nije čudno da brinete o gorivu…

You cannot copy content of this page