fbpx

BG online

Vesti

Lena Kovačević peva na nekoliko svetskih jezika u Narodnom muzeju

U jedinstvenoj večeri akustične muzike u Narodnom muzeju u Beogradu pevačica i kompozitor Lena Kovačević nastupiće sa njujorškim duom Yagull na njihovom premijernom beogradskom koncertu 21. avgusta u 20h.
Yagull dolazi u Srbiju u okviru promocije svog najnovijeg albuma “Yuna”, posle uspešne turneje u Japanu i zapaženih nastupa u Njujorškim Steinway Hall i The National Opera Center, kao i na legendarnom Echoes programu u SAD na kome su nastupali izvodjači kao što su Yo Yo Ma, Pat Metheny, Jean Michel Jarre, Dead Can Dance, Mike Oldfield, Keith Jarrett.

Akustični aranžmani

Lena Kovačević je diplomirala džez pevanje na prestižnom Muzičkom konzervatorijumu u Amsterdamu i svoju karijeru započela 2004. godine turnejom sa jednim od najboljih orkestara u Holandiji. Do sada je nastupala na brojnim festivalima u Evropi sa umetnicima kao što su Nigel Kennedy, Candy Dulfer, Randy Crawford. Jedna je od retkih izvođača iz Srbije čije su se pesme našle na plej listama inostranih radio stanica.
Dodatni kuriozitet večeri u Narodnom muzeju jeste da će Lena Kovačević pevati na nekoliko svetskih jezika, a beogradska publika će imati priliku da čuje i njene hitove u akustičnim aranžmanima.

Foto: Andreja Damnjanović

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Ples oko sunca Vedrane Rudan Ona se usuđuje da kaže…
error: