BG online

Vesti

Lečenje čitanjem

Knjiga umesto bensedina

Prema nekim podacima u Srbiji se svake godine popije preko 5 miliona kutija bensedina i drugih lekova za smirenje što je alarmantan podatak i dovoljan razlog da se nešto preduzme kako bi se ova statistika promenila. “Knjiga umesto bensedina” naziv je akcije prikupljanja knjiga samopomoći koju organizuje savetovalište Metanoja 26. marta 2019.
-Budući da su usluge psihoterapeuta mnogima nedostupne izdvojili bismo biblioterapiju kao dobar vid rada na sebi. Biblioterapija, odnosno “lečenje knjigom” jedna je od osnovnih alatki svakog iskusnog psihoterapeuta. Cilj ove akcije jeste prikupljanje knjiga iz psihologije, knjiga samopomoći (self-help) i uopšteno svih knjiga koje su nekome pomogle da prevaziđe psihičke poteškoće. Svi ljudi dobre volje su dobrodošli u doniranju knjiga koje potencijalno mogu pomoći osobama u krizi- kaže dipl. psih. Jelena Šarić iz savetovališta Metanoja.
Cilj ove akcije nije odustajanje od tradicionalnih lečenja već dizanje svesti o dopunskom i blagotvornom dejstvu kvalitetne knjige.
Savetovalište će u saradnji sa IP Prosveta prikupiti, evidentirati i proslediti sve knjige na pravu adresu, odnosno svim licima s psihičkim tegobama koja nam se obrate. Mesto održavanja je IP Prosveta, Knez Mihailova 12, 26. marta od 17h-21h.

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Keto pecivo spremno za 15 minuta Ovako pripremljena Fokača je…