BG online

News

“Labudovo jezero” na ledu u Beogradu

BALERINE U KOSTIMIMA OD 250.000 DOLARA

Najsofisticiraniji događaj ove zime balet na ledu ’’Labudovo jezero’’ u izvođenju državnog ansambla iz Sankt Peterburga predstaviće se beogradskoj publici u sredu 14.decembra u dva termina, od 18h i od 21h.
Iskusnoj produkcijskoj ekipi, koja svu opremu donosi iz Rusije, potrebno je 24h da montira poseban led, a samo 6h da ga demontira. Za ovu predstavu koristiće čak 2.700 kg leda!
U ovom kratkom filmu moći ćete da vidite montiranje leda i fenomenalne scenografije za više od 40 vrhunskih plesača.
U starom ruskom maniru, sve mora da bude besprekorno, jer se među baletanima nalaze profesionalci sa titulom Majstora sporta Rusije koji zahtevaju i pružaju samo najbolje.
Čak i najiskusniji baletani i klizači tvrde da je gotovo nemoguće igrati balet na ledu, te je ansambl iz Sankt Peterburga jedan od retkih na svetu koji je uspeo u tome.
Za koreografiju je zadužen Konstantin Rasadin, koji u svojoj bogatoj biografiji ima i saradnju sa baletskim legendama kao što su Rudolf Nurejev i Mihail Barišnjikov.
Samo kostimi za ’’Labudovo jezero’’ vrede preko 250.000 dolara, jer pored estetike, moraju da poseduju i izuzetnu izdržljivost, da bi mogli da prate zahtevne figure koje izvode baletani ovog ansambla.
Ova predstava izvođena je na svim kontinentima, a sada, u potpuno novoj produkciji i koreografiji, konačno dolazi u naš glavni grad!

Pogledajte kako se montira klizalište za Balet na ledu:

Ostavite komentar

Odgovorite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sajt u boji
Na vrh
PROČITAJTE I OVO:
PROČITAJTE I OVO:
PROČIŠĆEN UM I ZAUZDAN EGO DONOSE SRCU OLAKŠANJE Njegov izbor…