fbpx

BG online

Hrana & Recepti

Kraljica kolača- Krempita

Obradujte sebe i ukućane kremastom, omiljenom i popularnom poslasticom koja nas podseća na detinjstvo.
Recept za krempitu odavno nije poslastičarska tajna .Varijacija je mnogo, a mi smo izabrali onu koja nije komplikovana za pripremanje.
krempita6
Sastojci:

500 g lisnatog testa
2 litra mleka
2×170 g šećera
2 vanil šećera
200 g gustina
7 jaja

Priprema:

Razviti 2 kore od 500 g lisnatog testa , istanjiti u veličinu pleha i izbockati viljuškom. Peći na temperaturi od 180 nstepeni desetak minuta i voditi računa da se kora ne prepeče već da bude žućkasta.
Umutiti 7 žumanaca sa 170 g šećera i vanil šećera. Dobro izmiksirati i dodati brašno, 3 dl mleka i gustin.
Ugrejati 1.7 l mleka i kad provri dodati pripremljenu smesu od žumanaca. Lagano je ulivati, dobro umešati varjačom, kuvati 1 minut i voditi računa da ne bude grudvica u filu. Umutiti 7 belanaca sa 170 g šećera u čvrst sneg. Umešati sneg od belanaca. Preliti fil preko kore i preklopiti drugom korom. Ostaviti u frižideru dok kore ne omekšaju. Gotov kolač posuti prah šećerom, seći na kocke i služiti uz sezonsko voće.

02.05.2014

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Na otvaranju "Bašte kod Juge" Toni Cetinski je nastupio pred…
error: