fbpx

BG online

Vesti

Konkurs za podršku studentima, budućim stručnjacima za zaštitu životinja i prirode

Organizacija za poštovanje i brigu o životinjama (ORCA) raspisala je konkurs za podršku studentima – budućim stručnjacima za zaštitu životinja i prirode koji je otvoren do 29.4. i zainteresovani studenti mogu poslati biografiju i motivaciono pismo na office@orca.rs.
ORCA stipendisti imaće obezbeđen besplatan smeštaj u Studentskom domu za dobrobit životinja i zaštitu prirode. Za njih će biti obezbeđena praksa u ORCA i stručna pomoć mentora pri izradi stručno-istraživačkih radova. Studenti će biti u kontaktu sa stručnjacima, institucijama i organizacijama iz inostranstva. Pored toga, stipendisti će imati priliku da tokom studiranja rade za dobrobit životinja na lokalnom, nacionalnom, regionalnom i evropskom nivou.
Kako je nastao Studentski dom za dobrobit životinja i zaštitu prirode?
Ljubinka Vivčar je organizaciji ORCA testamentom ostavila stan od 35m2. Ovaj nesvakidašnji gest inspirisao je organizaciju ORCA da Ljubinkinu velikodušnost usmeri ka kvalitetnijoj budućnosti dece, životinja i prirode. Tako je nastala ideja o pretvaranju Ljubinkinog stana u prvi Studentski dom za dobrobit životinja i zaštitu prirode. Cilj je da se omoguće razvoj i obrazovanje novih generacija stručnjaka za dobrobit životinja i prirode u našoj zemlji. U toku kampanje „Ljubinkin legat“ čak 250 građana – donatora podržalo je Ljubinkinu ideju i za 50 dana prikupilo sredstva za renoviranje stana. Sada je stan potpuno adaptiran za život i školovanje studenata koji žele da svoje karijere posvete životinjama i prirodi.

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Premijera u Tuckwood Cineplex-u 10. aprila Zasnovan na originalnom horor…
error: