BG online

News

Koncert u čast Robertu Glasperu, najvećoj jazz zvezdi današnjice

Talentovani muzičari i pevači domaće scene predstaviće poznate hitove poznatog muzičara 17. novembra u klubu SOUL Society – stari Bitef, a naredne nedelje Robert Glasper održaće radionicu posvećenu džezu i muzičkoj industriji.

Najveća savremena jazz zvezda Robert Glasper stiže u Beograd sa svojim triom 22. i 23. novembra na festival Musicology, a ekipa talentovanih muzičara i pevača domaće scene će svojim eksperimentom ozvučiti ostale dobro poznate numere ovog umetnika u petak 17. novembra u 22h u klubu SOUL Society – stari Bitef. Te večeri nastupiće:
Katarina Kočetova i Aleksandar Grujić – klavir
Bogdan Đurđević – bubnjevi
Milena Jančurić – flauta
Ivan Radivojević – truba
Marko Ćurčić – bas
Ilija Mihailović, Gorica Šutić i Milica Dobrić – vokali
Radionica sa Robertom Glasperom će se održati 23.11. u klubu Bitefartcafe, uz podršku Američke ambasade u Beogradu. Ideja koncertnog serijala Musicology Barcaffè Sessions je da, osim što pruža priliku publici da čuje izvođače koje je teško čuti u zemlji i regionu, omogući muzičarima i mladima koji žele da se bave muzikom da pohađaju kreativne i interaktivne radionice sa izvođačima koji nastupaju.
-Želimo da u mladima probudimo kreativnu misao i pružimo im opciju da čuju i nauče nešto novo i drugačije u sopstvenoj zemlji, kao i da sopstvenim angažovanjem i nesputanim istraživanjem stvore nešto što izlazi iz okvira i kalupa muzike sa naših prostora. Musicology je tako svojevrsna škola muzike, sa ciljem da mladima donese nešto potpuno novo. Oni najčešće formalno muzičko obrazovanje traže van granica naše zemlje, a cilj ovih radionica je da omogućimo muzičarima da i u sopstvenoj zemlji uče i to od nekih od trenutno najcenjenijih muzičara- kaže direktor festivala Miša Relić.

Ostavite komentar

Odgovorite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sajt u boji
Na vrh
PROČITAJTE I OVO:
PROČITAJTE I OVO:
PSI IZ 30 ZEMALJA PRED 20 KINOLOŠKIH SUDIJA U organizaciji…