BG online

Roditeljstvo

Vašem detetu je dosadno gde god da ga odvedete?

Ovde će mu se sigurno sve dopasti! (Komp Kamp)

Kompjuterski kamp u kojem se ne igraju igrice već se stvaraju nezaboravne uspomene i stiče znanje zbog velikog interesovanja ovog leta otvara svoja vrata i 4. avgusta kad će nova grupa kampera uživati u kvalitetno provedenom vremenu na Fruškoj gori.
Nakon što je u julu 2019. uspešno završena 42. smena ovog jedinstvenog Komp kampa (tokom 11 godina kroz ovaj kamp je prošlo oko 1100 dece) naredno druženje je organizovano u terminu od 4.avgusta do 17.avgusta na Fruškoj gori u hotelu Norcev koji sadrži sale opremljene računarima, komforne klimatizovane sobe, kao i prelep bazen i prostor za sportske aktivnosti koji su na raspolaganju učesnicima ovog kampa.

Odvikavanje dece od mnogo vremena pred ekranom

Mnogi roditelji su zabrinuti zbog toga što im deca provode mnogo vremena pred ekranom, a u ovom kampu poručuju da se ovde radi na odvikavanju dece od ove nezdrave navike.
-U kampu postoje pravila i vremenska ograničenja u korišćenju računara, tableta i mobilnih telefona, te često čak potpuno zaborave na telefone i ne jave se ni roditeljima, što roditelje u početku zabrine, a u zamenu za te uređaje na raspolaganju deci su aktivnosti u sportu, umetnosti (muzičkoj, likovnoj, ekološkim radionicama, filmskim radionicama, te realizacijom dela dnevnog programa kroz psihološko – pedagoški rad, na zabavan način). Za prekršaj pravila postoje žuti, narandžasti i crveni kartoni-kaže Radoslava Konjević, rukovodilac i osnivač kampa, čiji je idejni tvorac, inicijator i suosnivač sin Teodor, od dece imenovan “procesorom” kampa.
Sjajna vest glasi da će dvojica naših višegodišnjih komp kampera, Bojanić i Varagić predstaviti svoje projekte u decembru ove godine u Šangaju ( link 1 ) ( link 2 ).
-Deci u našem kampu pružamo znanje o korisnoj upotrebi računara i tome šta sve mogu da postignu. Posebna oblast edukacije je bezbednost dece na internetu. U prvoj smeni 2019.deci je vrlo impresivno (deca su izjavila da je to bila najbolja radionica, od mnogobrojnih koje radimo) predstavljeno sve o opasnostima na internetu a dobili su i sjajne savete o bezbednosti i ponašanju na netu od Igora Jurića iz Fondacije Tijana Jurić. Kamp se tokom avgusta održava na Fruškoj gori što je oduševilo mnoge roditelje budući da će im deca takođe provoditi vreme i na čistom vazduhu, u šetnji u prirodi. Kad smo u kampu na Fruškoj gori boravili 2016. i 2017.godine imali smo radionicu “dirty hands” tokom koje smo zasadili našu bašticu i redovno je zalivali. Naravno uz kamp ide i logorska vatra koju ćemo u večernjim satima praviti i družiti se- ističu organizatori ovog kampa.
Pored samopouzdanja i samostalnosti deca se u Komp kampu pripremaju za život, uče se timskom radu, da njihovi međusobni odnosi imaju koristi od ovakvog ulaganja, a da čitav tim ima korist od jačanja međusobnih odnosa. Deca ovde uče kako da sama ustanu nakon pada i kako da donose odluke.

Kamp koji pomaže detetu da odraste

Komp Kamp priprema dete da isproba nove stvari, da izađe ispod staklenog zvona i da samostalno donosi odluke čime gradi nezavisnost i samopouzdanje.
-Život u spavaonicama sa nepoznatim drugom, uz svakodnevne jutarnje gimnastike i gađanja lukom i strelama i prevazilaženje prepreka su životna dostignuća koja mladi mogu ostvariti, a koja grade snažniji karakter, hrabrost, odlučnost i fokus na nešto više od samog sebe. U kampu nestaje sopstvena zona udobnosti, tu su im izvori samopouzdanja, hrabrosti i fleksibilnosti. A kada tinejdžeri nauče da sami sebe podstiču na rast, sve više počinju da razumeju šta im je potrebno da bi postali produktivni, nezavisni mladi ljudi. Ovaj kamp pomaže detetu da odraste.
Ko radi u kampu? Saradnici su informatičari, pedagozi i sportisti, istovremeno su predavači, treneri, drugari, prijatelji, uzori.

U toku je prijavljivanje za učešće u kompjuterskom kampu za smenu od 4.08. do 17. 08.2019.
Registracije su online, na web sajtu, u meniju Registracija (dugme Moj izbor), informacije za roditelje na kontakt telefonu 062 477 135 ili 065 396 7740.

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Drugačija, zapečena kinoa kaša Ovo je jedna malo drugačija kinoa…