BG online

News

Klapa Cambi 15. decembra u Beogradu

SVETSKI I DOMAĆI HITOVI U KLAPSKOM IZVOĐENJU

Najviše nagrađivana dalmatinska klapa Cambi nastupiće 15. decembra u Sava Centru što je njihov drugi nastup u Beogradu, nakon 2013. godine kad su imali koncert u prepunom Domu sindikata kad je Peca Popović zabeležio:
-Ko nije bio ima šta da žali, a ko je bio ima dužnost da svedoči.Triumf kakvom retko prisustvujemo.Zapljusnuo nas je i očarao jedan neodoljivo topli dalmatinski talas.
Koncert počinje u 21h u sali Amfiteatra. Dugogodišnji kvalitetni rad klape Cambi, rasprodati nastupi i brojne osvojene nagrade najbolje govore o zavidnom nivou klapskog izvođenja i odličnom prijemu kod publike. Članovi ovog sastava su dva muzičara sa završenom Muzičkom akademijom, muzičara, profesor kineziologije, lekar, dipl.ing računarstva i građevinarstva, dvoje vlasnika privatnih firmi, profesori bologije i hemije…….a iznad svega oni su ljudi privrženi porodici.
Priča o klapi Cambi započela je njenim osnivanjem 1986.godine u Kaštel Kambelovcu, a ime joj potiče od splitske plemićke porodive Cambi koja je imala svoje posede na području cele Dalmacije. Jedna od najnagrađivanijih i najpopularnijih dalmatinskih klapa doživela je kroz svoju istoriju brojne promene. Klapa Cambi je nekoliko puta zaredom pobeđivala na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu i u Kaštelima. Posle toga trijumfovali su na međunarodnom festivalu horova u Veroni.
Istovremeno Cambi započinje saradnju sa Gibonnijem što je označeno kao revolucionarna prekretnica u klapskom svetu. Klapske grupe time prestaju izvoditi isključivo tradicionalne pesme, a obradama popularnih kompozicija (Zdravka Čolića,Nena Belana,Massima Savića……) dobijaju novu i mnogobrojnu mlađu publiku. Novi milenij doneo je velike promene u klapi. Kao pevački lider dolazi vrhunski tenor Vladimir Garić koji predvodi klapu do novih priznanja.Snimaju se nosači zvuka,nastupa se pred prepunim dvoranama, gostuje u brojnim tv emisijama i o klapi se često piše pohvalno u pisanim medijima.
U pripremi je album sa obradama najvećih svetskih hitova. Klapa je upravo snimila video spot svetskog hita “The show must go on” grupe Queen.

Foto: Cambi arhiva

© by BGonline. All rights reserved
Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sajt u boji
To Top
PROČITAJTE I OVO:
PROČITAJTE I OVO:
Rade Šerbedžija i orkestar „Zapadni kolodvor“ održaće koncerte u Beogradu…