BG online

Vesti

Karmička sećanja

Da li smo se sreli slučajno i da li se zaista (ne)poznajemo?

Verovatno vam se mnogo puta dogodilo da vas na sred ulice zaustavi neko koga na prvi pogled ne poznajete, izljubi vas i zagrli, a da vi tek posle ko zna koliko minuta shvatite da je pred vama drug, drugarica iz ulice u kojoj ste odrasli, a da niste mogli istu/istog odmah da prepoznate ili se jednostavno u trenutku niste setili njegovog imena i prezimena.
Pre izvesnog vremena mi je na vrata moje škole ušla drugarica iz osnovne i da mi kumić nije rekao ko je, u dva života je ne bih prepoznala. Predivna, prelepa, izrasla u pravu ženu.
U lokalnom kafiću, u blizini škole, na mene „naleti“ momak i krene sa pitanjima kako sam, šta sada radim, da li sam se udala/razvela i sl. Tek par minuta kasnije shvatim da je to drugar iz srednje škole. E taj osmeh se ne zaboravlja.
Verujem da se vama slične stvari dešavaju. Mnoge ljude na „blic“ ne prepoznamo, ali ne zato što „su porasli, omatorili“ i sl., nego jer vreme čini svoje i u moru slika i ljudi koje neprestano srećemo, zaboravimo ljude. Zapravo ih potisnemo u neki kutak sećanja.
Nekad smo ubeđeni da smo neku osobu već negde sreli, da  je znamo odnekud. I minutima ponavljamo „odakle se znamo?“, mučimo um, vrtimo po sećanju dok druga strana odmahuje glavom i ponavlja da se sigurno ne poznajemo. A onda uvidimo da je osoba prvi put u našem gradu, da se sad već sigurno nigde nismo sreli, a čak ni ne liči fizički na nekog koga poznajemo da bi to bila „samo slučajnost“.

Zaborav kao blagoslov

Dakle, neke ljude ne prepoznamo na prvi pogled, za neke smo ubeđeni da ih znamo, a ustvari se nikad nismo upoznali. Zaborav je blagoslov. Zamislite šta bi bilo sa našom dušom kad bismo se svega sećali.
Verovatno znate nekog kome niko u porodici nema umetnički talenat a dete mu svira klavir kao da je potomak pete generacije umetnika. Sigurno ste doživeli i da prvi put dođete u neki grad i osećate kao da godinama dolazite u isti.
Na mnoga pitanja “zašto” ili “kako” nam se rađaju talenti ili kako neke ljude, gradove ili situacije prepoznajemo, najjasniji odgovor daje učenje o seobi duše – reinkarnacija ili karmička astrologija …. uopšte priča o prošlim životima.
Sećanje na ranije živote na sanskritu se naziva Jātismara (Sanskrit: जातिस्मर). Kako bi bila što jasnija, prosečnom čitaocu ovih redova, reći ću samo da naš sadašnji život ili naši fragmenti sećanja u ovom životu, ne moraju nužno biti linearni.
Na primer, u jednom trenutku možete se setiti nekoliko situacija iz različitih perioda života. Izgledaće kao kolaž slika.
Setite se na primer vas kako jedete sladoled sa sedam godina, zatim kako u trećem razredu gimnazije trčite za autobusom, iz vremena kad ste prvi put uzeli dete u ruke i sl.  To bi bilo sećanje po hronološkom redu.
A mogli bi da se setite sebe prvo u trenutku kad postajete mama, pa kao srednjoskolca koji juri autobus, pa sebe u trenutku kad odlazite u penziju, pa onaj sladoled kada se bili dete. Dakle, “ispreturana sećanja”.

Simbol duše

Vratimo se na temu.
Polukrug koji vidite u simbolu Meseca je takođe i simbol duše. U samom Mesecu su sazdana sva sećanja, bilo ovog ili svih prethodnih iskustava. Svi su strahovi, takođe, sazdani u Mesecu. Svaka trauma, bilo iz ovog ili nekog drugog života je opet sadržana u Mesecu. Mesec je i levo oko i pogled i glas. Pa u pogledu ili glasu nađete “ono što vam je poznato, jako poznato, čak i da vas druga strana ne prepoznaje”.
Mesec dalje upravlja i samim činom rođenja, pa su najteža rođenja ili dolasci na svet oslikani simbolikom Meseca u 8.polju. Mesec vlada samim početkom svakog života i gotovo svim dešavanjima do pete godine, kao i osećajima i dešavanjima iz prenatalnog perioda.
Mesec vlada i onim što nazivamo podsvest i snovi (bilo u samom snu ili na javi).
Aspekti planeta prema Mesecu modeliraju kako će se ispoljiti sećanje, snovi, doživljaji ili strahovi. Primera radi,
videćete da osobe sa Mesecom u 9.polju brže od drugih postaju samostalne, odlaze daleko od kuće i neretko su zainteresovane za duhovni ili umetnički život (već prema znaku u kome se nalazi Mesec).
Ako nastavimo dalje, konjunkcija Meseca prema bilo kojoj drugoj planeti, najviše spajaja dve planete i najjače i najintenzivnije nosi “sećanje”. 
Saturn
 upravlja vremenom i prostorom, ali upravlja i strahovima, rigidnošću, robovima, ostavljenim ili prevarenim ljudima, odricanjem, frustracijama i blokadama.
Verovatno poznajete bar nekog ko ima Mesec u konjunkciji sa Saturnom. Razmislite, odkud u osobi toliki strah, teret i potreba za odricanjem. Čak i od najranijih dana života. Ovaj aspekt simbolizuje  sukob između nesvesnih težnji i najdubljih želja, sa jedne strane i životnog iskustva і obaveza sa druge. Nekako i sam optimizam ove osobe, mora biti svojevoljno ograničen i “sabijen u ćošak” čak i kad zaista nema razloga za to. Nekom će zaista sa ovim aspektom, teret svakodnevice pritisnuti dušu i doneti osećaj da je “oduvek” baksuz koji trpi i da mu sudbina nije ni bila naklonjena. Primetićete da se ove osobe nekako bar u jednom trenutku života “slučajno” nađu na izolovanom mestu, planini ili u pustinji i tu zadrže i “protiv” svoje volje.
Dakle, nepotrebno distanciranje, samoodricanje i preuzimanje tereta na sebe nije samo deo “sadašnjeg” karaktera. Jer Saturn je nekad i sad osvestio granice i mogućnosti ove osobe.
Ukoliko se ova konjunkcija nađe u 12. kući može dati i sećanje na najgore uslove života, tešku depresiju, noćne more (kao slike sećanja na nekadašnja iskustva), generalno loš san, strah od bede, prljavštine, strah od starosti, čudna iskustva sa ledenom vodom na moru, padove u kupatilu koje predosećate danima ranije, pad na kamenim plažama, davljenje na kamenim plažama…
Mars
 simbolzuje prioritetni instikt. Od njegovog položaja se vidi i mera snage jedne osobe – volja i hrabrost. Simbolički vlada svim vrstama ožiljaka i povreda. Ovaj aspekt oslikava i snažno sećanje na maksimalno stimulisane emocije u vidu srdžbe і besa. Nisu retka ni ekstremna ponašanja, poput “lude” hrabrosti ili beskompromisnosti po svaku cenu. Ove osobe ćete često naći u spotskim nadmetanjima, vojsci, policiji… Zašto? Ako razmišljate dalje o tome, zašto “neke” osobe prepoznajete lako, jasno je da te osobe moraju biti vidljive od vašeg Meseca. Za početak, zapamtite da su sve planete i sve astrološke kuće KARMIČKE.
Sunce
 oslikava svest i duh, kao i desno oko, kao i karakter koji će dalje trasirati celu priču. Sunce gotovo uvek „navlači“ ego ispred sebe, pa dve osobe koje se sretnu sa Mesecom u konjunkciji sa Suncem u startu mogu preživeti i neku vrstu „svesnog odbijanja“. Bar na tren. Ipak, ova konjunkcija daje stabilnost i težnju da se ostvari odnos. Ako je Sunce aflikovano (napadnuto) od drugih planeta (180, pa 90, konjunkcija sa malefikom), u startu ćete prežvivljavati i teatralnost, napade sujete, i sve suprotne elemente Sunca. Ipak, složićete se da svaka deseta osoba koju sretnete može imati Sunce u istom znaku u kome je vaš Mesec, pa nećete na svakog reagovati isto.
Ukoliko neko ima Marsa na vašem Mesecu, sigurno će u vama probuditi sećanje sirove energije bez koncentracije. Najčešće se sa ovom osobom možete naprečac sukobiti ili se „prisetiti“ jakih strasti „koje se nekada davno tinjale“. Ovo su gotovo uvek saveznici ili neprijatelji u bivšim „ratovima ili sukobima“.
Čak i ako se rodi simpatija, uhvatićete sebe da donosite potpuno iracionalne odluke sa ovom osobom.
Ukoliko neko ipak ima Saturna na vašem Mesecu, prvo sećanje koje možete imati o ovoj osobi je strah od prepuštanja, distanca, nepoverenje i sl. Ipak ovi parovi opstaju iako se problemi gomilaju iz dana u dan. Neko će vam reći da je ovo aspekt „učenja lekcije“ što je jako jako daleko od istine. Saturn će se „vratiti“ baš sada u vaš život kako bi sproveo sve ono što je nekada dato kao zavet koji vi niste ispoštovali. Dakle, emocionalno trpljenje, patnja i mentalno iznurivanje neće se izbeći koliko god trajao odnos.
Za detaljnu analizu vaše karmičke karte ili uporednog karmičkog odnosa je ipak potrebno daleko više detalja. Za sada, samo razmislite.

Jovana Lučić Gajić
Foto: Dario Konstantinović/ DAK Foto

mail: [email protected]
Kontakt  +381 61 1950953
http://www.jovanalg-astrology.com/

Jovana Lučić Gajić je član ISAR-a (međunarodne astrološke asocijacije za profesionalne astrologe). Rođena je u Beogradu 1974.godine. Od 1993. do 1997. je uređivala emisiju “Noć sa astrologom” na beogradskim radio stanicama. Od 1998. do 2008. je predavala astrologiju na beogradskom univerzitetu “Đuro Salaj”, a od 2008. predaje u svojoj školi astrologije “JovanaL27”. Autor je pet zbornika radova, piše i objavljuje tekstove za časopise i ima redovne astrološke emisije na televizijama u regionu. Sa klijentima radi uživo ili putem skype-a.

Saveti i intervjui Jovane Lučić Gajić:
Svest, podsvest i želja za sigurnošću, prihvatanjem i razmenom emocija
Šta nam donosi tranzitni retrogradni Jupiter u znaku Škorpije?
Astrološki priručnik za zaljubljene
Škola astrologije Jovane Lučić Gajić
Život u ritmu planeta
Astrološki priručnik za ljubav Jovane Lučić Gajić
Astro vodič za dvadesete, tridesete, čestrdesete, pedesete….
Karmička misija i emocionalno pročišćenje

Feng Shui tajne za ljubav – Sandra Drinčić

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Put do isceljenja i recept za hrabrost Ako se ne…