BG online

Vesti

Kamp ljubavi i nade za decu i mlade koji su pobedili rak

U organizaciji Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka NURDOR održan je jubilarni deseti letnji Kamp Ljubavi i Nade namenjen deci i mladima iz cele Srbije koji su završili onkološko lečenje. Ove godine je 64 dece sedam dana uživalo u prirodi, druženju i posebno osmišljenim aktivnostima u kojima su im podršku pružali volonteri NURDOR-a. Kao i svake godine, osnovni cilj Kampa je da se deci i mladima, nakon dugog i teškog iskustva lečenja od maligne bolesti pomogne na putu do potpunog oporavka uz obnavljanje samopouzdanja, samopoštovanja i vere u svoje sposobnosti. Proces je zamišljen da korak po korak istražuju svoje mogućnosti i polako spoznaju da su u stanju da rade stvari koje su im se posle lečenja učinile nedostižnim.

Psihosocijalni program podrške roditeljima

Uz najmlađe učesnike u Kampu su boravili i roditelji – pratioci za koje je pripremljen poseban psiho-socijalni program za osnaživanje i opuštanje. Kamp je i ove godine bio besplatan za sve učesnike. NURDOR je prvi „Kamp Ljubavi i Nade” organizovao 2010. godine i od tada je u njemu boravilo preko 700 dece, mladih i roditelja iz cele Srbije i regiona.
-Ovo je možda i najlepši deo rada sa NURDOR-om! Provesti sedam dana na mestu gde je sami izvor ljubavi i životne radosti, sa decom koja su pravi mali heroji i pobednici je jedna izuzetna privilegija. Zahvalni smo na svakom malom osmehu i zagrljaju koje smo razmenili u Ivanjici. Presrećni smo kada ih gledamo kako slave život, kako su hrabri i kako umeju jedni druge da podržavaju i ohrabruju. Tada znamo da sve što radimo ima smisla i na ovom mestu se nakupimo „goriva“ i motivacije za narednih godinu dana. Neizmerno smo zahvalni svim našim volonterima koji su izdvojili sedam dana svog letnjeg odmora da bi sa nama stvarali bolji svet. Mislim, deco, da smo uspeli! – kaže Joland Korora, roditelj i predsednica UO NURDOR-a.
NURDOR je “Kamp Ljubavi i Nade” realizovao u „Zavodu za specijalizovanu rehabilitaciju Ivanjica”, a uz veliku pomoć prijatelja, donatora i sjajnih NURDOR volontera. Za stvaranje sedam dana radosti ove godine zaslužni su Ministarstvo Pravde Republike Srbije i dugogodišnji prijatelji udruženja: gospodin Dobrica Jelić, Klub Ekstremnih Sportova „Armadillo“, „Industrija vode Aquacom“, „Fudeks“, Specijalni rezervat prirode Uvac i „FUSH“. Osiguranje za sve učesnike doniralo je Wiener Städtische osiguranje a.d.o. Beograd.

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
„Mnogo te volim“, „Mama, volim te“ i „Tata, volim te“…
error: