fbpx

BG online

ZDRAVLJE

Kako sunce vidi našu kožu?

Sunce preko kože obezbeđuje apsorpciju vitamina D i poboljšava imuni sistem. Međutim, prekomerno izlaganje štetnom sunčevom zračenju ima i negativne efekte jer podstiče stvaranje slobodnih radikala, ubrzava proces starenja kože i stvaranja staračkih pega.niveaSunce

UV kamera otkriva kako sunce deluje na kožu

Najslikovitiji prikaz omogućio je umetnik Tomas Leverit. On je razvio poseban UV video zapis koji pokazuje nevidljive efekte UV zračenja na koži. Specijalna UV kamera omogućava da vidimo oštećenja koja je sunce uzrokovalo na koži, a koja se golim okom ne vide. UV video zapis vizuelno ističe pigmentaciju kože. Tako svetlija koža izgleda veoma bledo, a tamnija još tamnije naspram normalne svetlosti. Nepravilna pigmentacija je znak UV oštećanja i najčešće se pojavljuje na delovima kože koji su izloženi UV svetlosti, kao što su lice i ruke. UV kamera nas je podsetila koliko je važna zaštita od sunca.
Istu tehniku sa UV kamerom koristili su i NIVEA istraživači prilikom razvoja proizvoda za zaštitu od sunca kako bi prikazali pigmentaciju kože izazvanu UV zračenjem. NIVEA istraživački tim konstantno radi na unapređivanju formulacija i proizvoda koji koži obezbeđuju adekvatnu zaštitu od sunca. Tako su NIVEA Sun proizvodi vremenom postali nezaobilazan asesoar pored svakog peškira na plaži, a njihova lagana tekstura koju koža brzo upija, efikasno štiti od UV zraka. Prilagođeni su različitim tipovima kože, kao i vremenu sunčanja.

Pogledajte NIVEA Sun video:

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Planer kao najbolji prijatelj Koliko vam se puta desilo da…
error: