BG online

Estetika

Kako smršati i podmladiti se?

Ponovo imam idealnu kilažu i izgledam mnooogo mlađe

Pre neki dan sam napunila 45 godina. Svi misle da sam mlađa, 10 ili 15 godina. Mada, u aprilu prošle godine, kada sam imala 55 kg više ili 2015. kada sam imala 72 kg više nego danas, nije bila takva situacija. Izgledala sam umorno, iscrpljeno, beznadežno, očajno. Sebi sam delovala tetkasto. Sve to gojaznost radi našoj psihi. Zato to nije samo estetski, već i zdravstveni problem, koji se ne sme zapustiti. Na žalost za mene u Srbiji nije bilo rešenja, jer gojaznost ovde nije predstavljena kao bolest zavisnosti, pa za nju nije bilo ni adekvatne terapije. Ali, ja sam svoj spas našla u američkom programu, koji postoji od šezdesetih godina prošlog veka. Danas imam liniju skoro kao kad sam bila tinejdžerka i pri tom izgledam osveženo i podmlađeno. O mogućnostima oblačenja svega što želim da i ne govorim. Tu mogućnost nisam imala tokom proteklih trideset godina živeći u tamnici gojaznosti.

12 sati bez hrane

Posmatrajući fotografije članova američke fb grupe u kojoj su se okupile osobe koje su na istom programu ishrane na kom sam bila i ja (kojih ima oko 4000), videla sam po 10, 20 godina podmlađene osobe, što ženskog što muškog pola. Pitala sam se da li je to zbog izbacivanja šećera, brašna i alkohola iz ishrane, ali sam otkrila da je u pitanju Autofagija za čije je otkriće Nobelovu nagradu 2016.godine dobio japanski mikrobiolog Jošinori Ohsumi, nakon četiri decenije istraživanja.
U načinu ishrane koji živim, baš kao i ti ljudi u Americi, lako je izvesti pokretanje procesa Autofagije: ne unosimo hranu od večere do doručka minimum 12 sati. U tom periodu u organizmu se odigrava proces autoreciklaže na ćelijskom nivou. Ćelije se čiste i obnavljaju, nepotrebne materije se odbacuju. Na taj način organizam se podmlađuje, sprečava se u određenoj meri pojava bolesti, od nekih bolesti se i izlečimo. Sve to nije moguće ako imamo mnogo obroka u toku dana, tj ako se zatrpavamo hranom i ne damo organizmu vreme da se samoregeneriše. To je proces planske i kontrolisane razgradnje izlišnih ili dotrajalih makromolekularnih struktura, tzv ”ćelijska reciklaža”.
U prevodu sa grčkog Autofagija znači: jesti samog sebe. Uz pomoć Autofagije dolazi do oporavka delova ćelija. Nakon buđenja je preporuka da se popije čaša vode kako bi se serumi iz nutrijenata hrane još smanjili i tek nakon sat, dva, treba doručkovati.

Olivera Krljar koja uz Mašinu podršku za 4 meseca smršala 27 kilograma

I lakši i mlađi

Skoro svi mi koji živimo ovaj način ishrane imamo tih minimum 12 sati Autofagije i to je objašnjenje našeg podmlađenog izgleda. Osim što smo skinuli sav višak kilograma na prilično lak način, što je u današnje vreme svojevrsno čudo. Preduslov da se ta satnica mirno podnese je izbacivanje šećera i brašna iz ishrane (kao i svih zaslađivača i svog brašna, pa i integralnog) kao i povezanost sa grupom podrške koja pruža osećaj zajedništva, preko potreban gojaznim osobama koje su u međuvremenu razvile određeni stepen depresije i osećaja izolovanosti zbog dugogodišnje nemogućnosti da lako i uspešno oslobode svoje telo nepotrebne suvišne kilaže i žive slobodni, vitki i srećni, baš poput onih srećnika koji nemaju problem sa zavisnošću od hrane i viškom kilograma.

Maša Vujanović

Kako je Maša Vujanović smršala čak 54 kg možete pročitati na ovom linku:  http://mashavujanovic.com/smrsajte-zauvek/

Mašu Vujanović možete kontaktirati putem mejla: smrsajtezauvek@gmail.com
Fejsbuk stranice https://www.facebook.com/VitkaMasha/
Skype: blagodarna2017
tel: +381 (0) 68 518 10 47 (radnim danima od 11-16 časova i subotom od 13:30 – 16 časova, UTC+1)
Više o Maši Vujanović pogledajte na sajtu: www.mashavujanovic.com

Intervju sa Mašom Vujanović:

Gojaznost kao bolest zavisnosti

Saveti Maše Vujanović:
Jedemo šta volimo, a kilogrami idu na dole
Smršala sam 54kg, a sad drugi gube kilograme uz moju podršku
Nemam šta da obučem, sve mi je veliko!
Kako smršati bez gladovanja?
Imala sam 51kg viška, a sad oblačim šta god poželim
Život sa viškom kilograma više nije moj život

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Besplatna psihološka podrška Antistres day je deo kampanje Udruženja Herc…