fbpx

BG online

Sajam hortikulture
Psihološka prva pomoć

Kako smanjiti nervozu i ostaviti cigarete?

Kako da budem manje depresivna i nervozna, kako da prestanem da pušim?
-Nervoza i depresija su ozbiljne teme i ne postoji instant rešenje za to.  Za početak, uradite vežbu disanja kad god ste nervozni ili depresivni ili vam se puši.
Dišite duboko 30 puta za redom, a zatim neka sledi dubok udah i dubok izdah, nakon čega zadržite dah najmanje 30 sekundi. Duboko udahnite i zadržite vazduh 15 sekundi. Ponavljajte 10 do 15 minuta. Nakon toga ćete primetiti da možete usmeriti misli na neku drugu temu. Samo vi upravljate svojim mislima i možete preuzeti kontrolu nad njima.
Sve o čemu razmišljamo je izmišljeno u našoj glavi, to je naš lego grad. Nije baš sve tako u realnosti, ako je vaš doživljaj jak i ako je za vas to apsolutna istina. Vaš um sad ne zna za drugo i vrti vozove misli i osećaja, a reaktivni ste možda na spoljne događaje, pa vam kroz glavu samo ide mračan film. I još jednom dušite. Dišite duboko, ponovite to 30 puta za redom, pa onda duboko udahnite i duboko izdahnite, a zatim zadržite dah najmanje 30 sekundi do minut. Zatim uzmite dubok udah i zadržite vazduh 15 sekundi. Ponovite to 10 do 15 minuta. Takođe, dobro je da vam cilj bude da uopšte NE budete depresivni, a ne samo da smanjite depresiju i da uopšte ne budete nervozni, a ne da taj osećaj smanjite. Depresija, nervoza i pušenje su posledica uvezanosti naših misli i osećaja. Za tu vrstu uma ne postoji čarobni štapić, već ozbiljan rad na sebi. Moguće je sve to promeniti i ne biti više depresivan, živeti u miru i balansu, ali je za to potreban ozbiljan rad, sa više strana u isto vreme.

Svetlana Lukić
Foto: Dario Konstantinović
www.svetlanalukic.com/srecna_i_uspesna_zena
FB grupa: www.facebook.com/groups/622370211671935/
Kontakt: info@svetlanalukic.com
www.svetlanalukic.com

Kako sami sebe sabotiramo?

Vaša pitanja za saradnike BGonline-a možete postaviti mejlom: psiholoskapodrska011@gmail.com

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Kako se osloboditi psihičkih otrova? Pored ishrane koju koliko toliko…
error: