BG online

Sajam tehnike
Lični razvoj

Kako prebroditi tugu?

Naučite da pišete pisma za kišne dane, budite sebi najbolji terapeut

Trosatna radionica terapijskog pisanja pod nazivom „Kako prebroditi tužne dane“ dr Darko Tadić će održati u nedelju 26. maja od 17h do 20h u Beogradu. Polaznici ove radionice će naučiti osnovne tehnike transakcionog terapijskog pisanja u vidu pisanja pisama sebi i drugima. Pismo je intimni oblik upoznavanja i kontrole sopstvenih misli i emocija, a na ovaj način negujemo unutrašnju komunikaciju i lični rast i razvoj, napominje dr Darko Tadić, autor knjige „Terapijsko pisanje“ dramaturg, profesor kreativnog pisanja i terapijskog pisanja koje je veoma efikasan vid samopomoći i unutrašnje komunikacije.
Kad treba pisati pisma za tužne dane? Kako se tad čovek oseća?
-Pisma za tužne dane pišemo kad smo tužni ili uznemireni ili kad imamo nerazrešene emocionalne odnose s drugima. Kroz čin pisanja oslobađamo negativne misli i emocije čime dajemo olakšanje i podršku sami sebi.
Kakvu terapijsku moć imaju ova pisma?
-Pisma nam pomažu da ostvarimo unutrašnju komunikaciju sa sopstvenim bićem, razvijemo sposobnost upoznavanja našeg obrasca razmišljanja i bolju kontrolu emocija. Na taj način razvijamo podršku sami sebi i mogućnost da bolje upravljamo našim mislima i osećanjima, čime ostvarujemo bolji kvalitet života i odnosa sa drugim ljudima.
Zašto ta pisma nisu obična?
-U ovim pismima duboko i iskreno pišemo o svemu što nas boli i uznemirava i ne šaljemo ih nikome. Ona služe da sami sebe preispitamo i razrešimo duboke unutrašnje konflikte, ostvarimo bolje razumevanje sebe i drugih i na taj način gradimo kvalitetnije životne odnose.
Šta sa tim pismima radimo kad ih napišemo?
-Pisma ne šaljemo onima kojima pišemo, već nam ona služe isključivo za našu ličnu upotrebu. Možemo ih sačuvati, pocepati, uništiti i time simbolično dodatno osloboditi negativnu energiju koja nas sprečava da u životu idemo dalje i da rastemo i razvijamo se.
Šta će polaznici radionice pisanja pisama za kišne dane naučiti?
-Naučiće osnovne tehnike pisanja pisama, metode i načine kontrole sopstvenih misli i osećanja, kao i kako da razviju unutrašnju komunikaciju koja će im pomoći da svoj život uzmu u svoje ruke i ostvare lični rast i razvoj, kvalitetniji i srećniji život.

Cena radionice je 3000 din.
Rad u maloj grupi.
Vaše mesto možete rezervisati telefonom 066060820 ili mejlom [email protected]

Intervju sa dr Darkom Tadićem:

Pisanjem protiv tuge i stresa

Knjigu „Terapija pisanjem“ po ceni od 1200 din+ troškovi dostave možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice: 

 

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Od pirinčanog brašna možete da napravite vrlo ukusna peciva bez…