fbpx

BG online

Vesti

Kako podneti stres i traumu?

Tribina u Beogradu

U ponedeljak 22. juna 2020. od 18h biće održana tribina u Domu omladine Beograda (Hol Amerikane) u okviru ciklusa „Stres i trauma“ pod nazivom “(Ne)zdravi mehanizmi nošenja sa stresom i traumom”.

Psihološki kapaciteti

Iza nas su tri meseca pandemije, vanredno stanje, fizičko distanciranje, strahovi za sebe i svoje bližnje. Pred nama je neizvesnost oko daljeg toka pandemije i ekonomskih posledica ovog stanja. Ne treba zaboraviti da ovo nije naše prvo vanredno stanje i da smo mi u njega ušli nakon drugih ekonomskih kriza, ratova, bombardovanja, siromaštva, nakon drugih bolesti i nekih drugih teških i traumatskih priča.
Kako smo se nosili sa svim tim? Koje smo zdrave i nezdrave mehanizme koristili? Postoji li način da se spremimo za nove stresove i izazove? Postoji li neki „pravi“ način razmišljanje na tu temu? Postoje li neke psihološke tehnike koje mogu da ojačaju naše telo i njegove kapacitet da sve to izdrži? Šta se dešava ako ne brinemo o sopstvenom telu ili „gutamo“ stres? Postoji li neki psihološki „proveren“ način da ojačamo sopstveno mentalno i fizičko zdravlje?
Na ova i druga pitanja zajedno sa posetiocima odgovor će pokušati da pronađu učesnici:
1. prof. dr Tamara Klikovac, vanredni profesor na Odeljenju za psihologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu, psihološkinja i sistemski porodični psihoterapeut
2. Tamara Vidović, psihološkinja i telesni psihoterapeut
3. dr Daniel Mešković – psihoterapeut i lekar
4. Marko Tomašević, psiholog i psihoterapeut pod supervizijom
Moderator tribine biće dr Tijana Mirović, psiholog i KBT/REBT, Sistemski porodični psihoterapeut, Shema terapeut i supervizor

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Na mestu prve srpske fabrike čokolade, u srcu Dorćola, nedaleko…
error: