fbpx

BG online

Lični razvoj

Kako kreirati pomak za sebe i svoj biznis?

Vreme u kojem živimo pored svojih fizičkih aspekata (ograničeno kretanje, nošenje maski, rukavica) znatno utiče na promenjenu psihologiju društva i pojedinca.
Sve to nas vodi u drugačija razmišljanja, neke druge strahove, zabrane koje nismo imali do sad, dok se u nama pokreću neki drugi mehanizmi preživljavanja, motivacije, fokusa, strahova, blokada, uverenja, želja. Situacija u kojoj se nalazi ceo svet definitivno menja mnoge stvari u našem funkcionisanju, ali i na tržištu. Život i poslovanje se drastično pomeraju ka online komunikaciji. Svi sve radimo online, dok se deci značajan deo društvenog života odvija online gde pričaju po ceo dan sa simpatijama, zaljubljuju se, odljubljuju, vole, tuguju, raduju se. Moj mlađi sin ima devojku online, a stariji se trudi da ga bratova devojka upozna sa drugaricom kako bi i on imao devojku online. (imaju 12 i 14 godina, ali ovo nam sluti u kom pravcu idemo)
Za preduzetnika je sad važno da razume situaciju u kojoj se nalazi i postupa poslovno i inteligentno. Najbitnije je da ne živi u strahu i panici, kao i da nastavi da razmišlja čistog uma, kao što bi radio u svakoj drugoj kriznoj situaciji koja je mnogima prilika za veću zaradu. Za preduzetnika je uvek isto. Ima realnost ispred sebe koja funkcioniše tako kako funkcioniše. Njegovo je i dalje isto kao i uvek, da nađe potrebe svojih kupaca i da ih ispunjava na najefikasniji mogući način. I da ostvari zaradu za sebe.

Ojačajte posao

Ono što viđam kod mojih klijenata jeste stav da je povećan rizik i da bi nešto trebalo da krene naopako, da je krizna situacija i kao da očekuju da bi moglo krenuti po zlu, ali ipak ne kreće. Sve to samo traži od njih da budu malo kreativniji, prodorniji i vispreniji. Većina mojih klijenata se pokrenula iz učmalosti, malo razmrdala i ova situacija ih je podstakla da aktivnije vode svoje biznise.
Ako izuzmemo desetkovane industrije, za sve ostale je ovo prirodan tok biznisa i tržišta. Idealan način za biznismena jeste da ovo tretira kao pomeranje na koje se treba prilagoditi i iskoristiti da još više ojača svoj biznis. Idealan način razmišljanja je da se zapita KAKO MOGU DA KREIRAM NAJVEĆU KORIST ZA SEBE I SVOJ BIZNIS IZ OVE SITUACIJE?

Biznis bez straha

Ovo su vremena koja će nekima naneti štetu, a neki će iz ovog izaći jači nego ikad. Za preduzetnika je dobro da nađe u sebi snagu, petlju i načine da u ovim vremenima ostane u ofanzivi, u napadu, u osvajačkom mentalitetu, a ne da upadne u stanje preživljavanja. U ovakvim vremenima se formiraju budući giganti, u ovakvim vremenima se pravi kvantni skok i rast x10 (puta 10). Ako nemate strahove i panike oko budućnosti najbolje bi bilo da sednete i razmišljate strateški KAKO BIH MOGAO NAJBOLJE DA ISKORISTIM OVU SITUACIJU? i napravite za sebe strategiju ŠTA TREBA DA RADIM AKO ŽELIM DA MI OVA SITUACIJA PODIGNE BIZNIS X10?
Ako je neko sebi postavio cilj “puko preživljavanje”, sa tim će se i nositi i oko toga će se boriti i možda uspeti, a možda i neće. Najbitnije za biznismena jeste da nastavi da razmišlja kao biznismen, da ne upada u paniku i strahove, već da postavlja velike ciljeve za svoj biznis i sve ove promene tretira kao nove parametre koje treba da uključi u svoj posao i novu realnost, kao i u poslovno okruženje u kome posluju i on i njegova konkurencija.

Važni koraci

Mislim da je najbitnije za preduzetnika da radi i donosi odluke kao u svakoj drugoj poslovnoj situaciji sa većim fluktuacijama tržišta. I da bude svestan da ako odigra kako treba u ovim vremenima je često zarada najveća. Samo treba da odigra kao pravi igrač. Kriza nekom može biti prilika za rast. Odaberite rast x10!

Zoran Drobnjak, master NLP trener
Foto: Dario Konstantinović

Sajt: www.nlptreningakademija.rs
FB: www.facebook.com/nlptreningakademija
FB grupa Nova Godina Novi JA: www.facebook.com/groups/NovaGodinaNoviJA
Email: office@nlptreningakademija.rs

Kako zaraditi svoj prvi million?

 

akademija

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Bezbrižni razgovori su važni za kvalitetan brak Kriza unutar porodice,…
error: